VÁLTOZÓ VILÁG

VV EXTRA

MÉG TUDÁS

EMBER

KÖZÖSSÉG

VVM

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Összeesküvések

Történelem | Jog | Életmód | Földrajz | Kultúra | Egészség | Gazdaság | Politika | Mesterségek | Tudományok

 

Egyéni keresés

 

A paranoiásnak is lehetnek igazi ellenségei.

Henri Kissinger német születésű amerikai politikus (1923)

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

 

 

TREND-VÁLTÓ DOSSZIÉ

 

 

 

   

 

Összeesküvés-elméletek

 

  

 

 

Hogy halt meg...

 

 

 

 

 

 A halál misztérium...

Igen sok híres és kevésbé híres ember halála kétszeresen is az...

És ez, a szenzációk haszonélvezőinek elégedettsége ellenére, nem jó érzés...

Mert a gyilkosok ma is köztünk élnek...

 

Politikai gyilkosságok?

Máig nem ismerjük az igazságot

Emile Zola

Szergej Kirov

Benito Mussolini

Joszif V. Sztálin

John F. Kennedy

Robert Kennedy

Indira Gandhi

Olof Palme

I. János Pál

Roberto Calvi

Sümegh József

Robert Maxwell

Jichak Rabin

Fenyő János

Gregorij Gongadze

meggyilkolásáról, illetve ezeknek a gyilkosságoknak több ezer tanúját ért gyanús halálesetekről - hogy csak a 20. századnál maradjunk!

 

 

Kompetencia

Kreativitás

Tehetség

Boldogság

 

 

Hogy halt meg I. János Pál?

Albino Luciani pápaI. János Pálnak nem volt sok ideje; nem kreált bíborosokat és nem adott ki enciklikákat. Mindössze 33 napot tölthetett el Krisztus földi helytartójaként, amikor egy hajnalon holtan találtak rá a Vatikánban. I. János Pál százezrek által magasztalt személye és negyedszázada bekövetkezett hirtelen halála ma is felkavarja az érzelmeket: a „mosolygó pápát” hívei végső soron szentté akarják avattatni, miközben múltjának kutatói újra és újra felvetik, hogy a szeretett főpásztor gyilkosság áldozata lett.

A pápa szavai és cselekedetei arra utaltak, hogy folytatni kívánta a második vatikáni zsinat által megkezdett korszakos reformokat, sőt, egyfajta „csendes forradalommal” alapvetően meg akarta újítani a katolikus egyházat. Jellemző, hogy míg a holokauszttal kapcsolatban igen vitatott szerepet játszott XII. Piusz, vagy a zsinatot lezáró VI. Pál boldoggá avatását (ez az első lépés a szentté válás felé) a Kúria kezdeményezte, addig I. János Pál beatifikálásának indítványozása „alulról jött.”

Válaszul az Albino Luciani néven született pápa boldoggá avatását sürgető petícióra – amelyet háromszázezer aláírás nyomatékosított – a Vatikán nemrégiben Pasquale Liberatore szalézi szerzetes személyében kinevezte I. János Pál ügyének posztulátorát. A folyamat első tárgyalását, amelyen a világi és az egyházi tudományok szakértői górcső alá veszik a jelöltnek a hit jegyében tanúsított „hősiességét”, november 23-ra tűzték ki.

Még mindig nem tudni viszont, hogy lesz-e valaha is tárgyalás vagy akár csupán vizsgálat a pápa váratlan, s sokak által máig is rejtélyesnek tartott halála ügyében.

Albino Luciani látszólag jó egészségnek örvendett, amikor 1978. augusztus 26-án, 65 éves korában Szent Péter utódjául választották. Rövid pontifikátusának szeptember 29-ének hajnalán egy váratlan szívroham vetett véget, amely körül azóta is számtalan a spekuláció. Miközben a Szentszék álláspontja szerint I. János Pál természetes halállal halt meg, addig sokan az egyházon belüli konzervatív és reformerők küzdelmével, a Vatikán bankjának sötét üzelmeivel, s a titokzatos, az itáliai társadalmi elitet keresztül-kasul behálózó P2-es páhollyal hozzák összefüggésbe. A rejtély tisztázását nehezíti, hogy a Kúria – legalábbis eddig így lehetett tudni – a hagyományokra hivatkozva nem engedélyezte a holttest felboncolását, amelyet csaknem azonnal be is balzsamoztak.

Új muníciót szolgáltat a kételkedőknek egy spanyol szerzetes minap megjelent könyve. Jesus Lopez Saez nem kevesebbet állít, mint hogy a mosolygó pápával egy nagyon erős adag értágító gyógyszerrel végeztek. Jesus atya a néhai pápa személyes orvosával folytatott beszélgetései alapján megállapítja, hogy I. János Pálnak nem voltak szívpanaszai. Egyedül az alacsony vérnyomás okozott neki gondot. Jesus Lopez Saez az El dia de la cuenta (A számadás napja) című, egyelőre csak internetes megrendelés útján beszerezhető kötetében így fogalmaz: „bár a Vatikán ezt tagadja, I. János Pált felboncolták és tudni lehetett, hogy halálát egy nagy adag értágító okozta, ami kifejezetten ellenjavallt az alacsony vérnyomású személyek számára: ilyet sohasem írt fel neki az orvosa, ezért azt vagy beinjekciózták neki, vagy kényszerítették rá, hogy lenyelje.”

Lopez azt állítja, hogy a pápának azért kellett meghalnia, mert napirendre tűzte a Kúria és az olasz katolikus hierarchia átfogó átszervezését, s számos poszton, így a Vatikán államtitkári székében személycserét kívánt végrehajtani. I. János Pál emellett le akart számolni a szervezett alvilággal, a P2-es páhollyal és meg akarta tisztítani a Vatikán bankját az IOR-t a szennyes machinációkba keveredett személyektől.

A különös botránykönyv papi szerzője szerint a pápa tisztában volt vele, hogy jelentős ellenerőkkel kell majd megküzdenie. Azt is megérezte, hogy uralkodása rövid lesz, sőt, még azt is előrelátta, hogy ki lesz az utóda. Többször szóba hozta, úgy hivatkozva rá, hogy „az idegen”, vagy hogy „ő, aki előttem ült a zsinaton”.

„Ez Karol Wojtyla volt, Villot (akkori vatikáni bíboros-államtitkár) és a hatalom feletti ellenőrzést visszanyerni kívánó Kúria jelöltje” – írja a spanyol szerzetes, akit, mint állítja, „nem hagyja hallgatni a lelkiismerete”.

Róma, 2003. november 11.

Pogár Demeter, NSZ

 

Miért elnémítva halt meg II. János Pál?

 

Rejtélyek Arafat halála körül

Nem meggyőzőek a Jasszer Arafat egykori palesztin elnök halálával kapcsolatos orvosi zárójelentések - írta csütörtöki számában a Háárec című tel-avivi napilap és a The New York Times.  Az amerikai újság kiemelte, Arafattal a szélütés végzett, de nem világos, hogy milyen kór vagy betegség vezetett állapotának leromlásához.

A Háárec szakértőket idézve arról írt, hogy Arafat AIDS-ben, mérgezésben vagy valamilyen más betegség következtében halt meg. A lap hangsúlyozta ugyanakkor, több orvosi szakértő arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet kimutatni azokat a tünetegyütteseket, amelyek végezetül Arafat halálához vezettek.

Arafat magánorvosa, Asraf al-Kurdi, aki ugyan nem kezelte a palesztin vezetőt élete utolsó heteiben, azt mondta: tudomása szerint a francia orvosok HIV-vírusra bukkantak Arafat vérében. A Háárec szerint a vírust Izrael adta, hogy elleplezzék a mérgezés tényét.

A palesztin vezető tavaly november 11-én halt meg 75 éves korában Párizsban. Októberben betegedett meg, orvosai eleinte influenzára gyanakodtak. Arafatot később repülőgéppel Párizsba szállították, ahol a francia főváros melletti Clamart Percy katonai kórházban kezelték haláláig.

2005. szeptember, több magyar lap hasonló híradása

 

 

Diana megjósolta végzetét

A walesi hercegnő Paul Burrell komornyiknál helyezte letétbe az ellene készülő merénylet tervéről szóló levelet.

 

Világméretű szenzációval szolgált a Daily Mirror hétfői száma. Nyomtatásban közli Diana walesi hercegnő levelét, melyben tíz hónappal 1997. szeptember 1-jén, egy párizsi autószerencsétlenség során bekövetkezett halála előtt felvázolja egy összeesküvés tervét.

A dokumentum Paul Burrelltől, a hercegnő komornyikjától került a lap birtokába. Diana megnevezi, de a Mirror jogi következményektől tartva kitörölte annak a személynek a nevét, aki „balesetet akar kiváltani, fékhibát akar okozni a kocsimban, hogy súlyos fejsérüléseket szenvedjek, és megnyíljon az út Károly házasságkötése előtt”.

A komornyik rövidesen napvilágot látó, A Royal Duty (Királyi kötelesség) című könyvében megjelenő súlyos állítás fellobbantja a soha el nem tűnt konspirációteóriát a hercegnő halálával kapcsolatban. Mint a vezető bulvárlap hangoztatja, különös jelentőséget kap II. Erzsébet sokat idézett kijelentése is, hogy „olyan sötét erők működnek ebben az országban, melyekről nincs tudomásunk”. A királynő és a komornyik találkozásának komoly szerepe volt abban, hogy az ügyészség ejtette a vádat a Diana holmijának eltulajdonítása miatt beperelt Paul Burrell ellen. A hűséges szolga szerint Diana már halála előtt két évvel elkezdett aggódni biztonsága miatt. A hercegnővel együtt kedvese, Dodi Fayed és a sofőr is életét vesztette. Nagy-Britanniában még mindig csak készül a halál körülményeibe betekintő nyilvános vizsgálat.

 

2003. október 21.

R. Hahn Veronika NSZ

  

  

Megtorlás...

 

Opensecrets

 

 

 

KVÍZ

Titkok

 

 

 

 

X

Hirdetés X

 

 

 

 

 

Fajsúlyos elméletek

 

 

 

TOP SECRET

 

 

Ki (mi) kormányozza a világot?

1. Isten (vagy istenek)

2. Gonosz (sátáni) erők

3. Egy titkos kormány |

4. A titkos szolgálatok

5. Titkos társaságok (szabadkőművesek, triádok, mafia)

6. A multik (speciális változat: a gyógyszer-gyártók)

7. A zsidók |

8. Földön kívüliek

9. A csillagok és a bolygók

10. Senki

 

   

 

 

A modern idők legsúlyosabb összeesküvései

 

   

 

1. A kommunizmus zsidó összeesküvés volt (szelídebb változat: a kommunizmus a kommunisták összeesküvése volt)

2. Az AIDS-et a biológiai fegyver-gyártók fejlesztették ki.

3. A szeptember 11-i merénylet titkai

4. Az ember holdutazása propaganda-blöff

 

1980 előtt Afganisztán részesedése a világ ópium termelésében 0% volt. Miután a CIA által támogatott mudzsahidek megnyerték a szovjetek elleni háborút, 1986-ra már a világ termelésének 40%-át produkálták. 1999-re ez a világ termelésének 80%-ára nőtt. Ekkor valami váratlan történt. A talibánok kerültek hatalomra, és 2000-re majdnem az összes ópium mezőt felszámolták. A több mint 3000 tonna termelés visszaesett 185 tonnára, ami 94%-os csökkenés. 2001 szeptember 9-én Bush asztalán volt az afgán invázió terve. Két nap múlva már ürügy is volt. 2010-ben az amerikai irányítás alatt álló Afganisztán ópiumtermelése a világ termelésének 90%-át adja, és évről évre növekszik. (Zeitgeist)

 

 

 

Gyilkosságok - amikor tudjuk, hogy nem tudjuk az igazságot:

+ John Kennedy

+ Olof Palme

 

 

A régi idők legsúlyosabb összeesküvései

 

   

 

1. A kitalált középkor

 

   

 

 

Összeesküdni a demokráciáért!

 

   

 

Nagyköveti kézikönyv diktátorok ellen

 Grósz Károly végül arra kért, segítsek neki elkerülni Nicolae Ceausescu sorsát – idézte egyik magyarországi emlékét Mark Palmer. Az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete új könyvének washingtoni bemutatóján többször is szóba hozta a rendszerváltás idején szerzett élményeit, amelyek nem kis szerepet játszottak abban, hogy most a világ valamennyi diktatúrájának megdöntésére dolgozott ki menetrendet. A szerdai bemutatón Palmer mellett az Erőszakmentes Válságkezelés Nemzetközi Központjának alapító elnöke, Peter Ackerman és a történelem végéről írt könyvével világhírűvé vált Francis Fukuyama beszélt a tervről, amely 2025-re irányozza elő a liberális parlamenti demokrácia világméretű győzelmét.

Palmer összesen negyvenöt megdöntenivaló diktátort sorol fel – közülük a könyv megjelenése előtt Szaddám Huszeint (Irakban) és Charles Taylort (Libériában) nemzetközi közreműködéssel már eltávolították a hatalomból. Európában csupán Lukasenko fehérorosz elnököt utalja ebbe a kategóriába, de a listán rajta van valamennyi közép-ázsiai volt szovjetköztársaság jelenlegi vezetője, a szaúdi, a katari, a brunei uralkodó, a pakisztáni, az algériai és az egyiptomi elnök, valamint természetszerűleg Kína, Kuba, Vietnam, Laosz és Észak-Korea kommunista rendszere is.

2003. október 24.

Horváth Gábor, NSZ

 

   

 

 

Összeesküvés és rejtély

 

   

 

Tudósok rejtélyes halála

Az elmúlt két évben David Kelly huszonnégy kollégája távozott az élők sorából.

 

Drámai összeesküvés-elmélettel rukkolt elő a News of the World, a négymilliós példányszámával messze legolvasottabb vasárnapi újság. A Rupert Murdoch ausztrál sajtócézár birodalmához tartozó bulvárlap kutatásai során arra a megdöbbentő megállapításra jutott, hogy az elmúlt két évben, a július 17-én feltehetőleg öngyilkosságot elkövetett David Kellyvel együtt a világ huszonöt vezető tudósa halt meg rejtélyes körülmények között. Mint arról többször is beszámoltunk, a kiváló biológiaifegyver-szakértőnek tartott dr. Kelly néhány nappal azután vetett véget önkezével életének, hogy munkahelye, a védelmi minisztérium bedobta a köztudatba a nevét, mint aki a BBC forrása volt a kormány iraki fegyver-doszsziéjának „feltupírozását” leleplező tudósításokhoz.

A News of the World számos speciális honlapot fedezett fel a világhálón, amelyek összefüggést keresnek a halálesetek között. Mindegyik tragédiának van magyarázata, de az összeesküvés-elmélet követői rámutatnak arra, hogy több tudós, akik világelsőnek számítottak a biológiai fegyverek kifejlesztésében, egymáshoz képest néhány napos különbséggel haltak meg. Tízen vesztették életüket repülőgép-szerencsétlenség következtében, melyek közül az egyiket egy „eltévedt” föld–levegő rakéta okozta. Ez a bizonyos „véletlen” szerencsétlenség 2001. október 4-én történt, a Tel-Aviv–Novoszibirszk útvonalon. A Siberian Airlines járatán öt izraeli mikrobiológus tartózkodott, akik Novoszibirszk ötven tudományos laboratóriumának egyikébe igyekeztek. A 63 éves Steven Mostow professzor, a fertőző betegségek területén az Egyesült Államok egyik legtekintélyesebb tudósa, saját kis repülőgépének fedélzetén pusztult el az egyik motor elvesztését követően. Ötük halála lakásbetörés során következett be, három tudóst lelőttek. Kellyn kívül egy másik szaktekintély is öngyilkosságot követett el, egy további tudóst késszúrásokkal öltek meg. A kiváltó okok közé tartozik egy szakértő szén-monoxid-mérgezése laboratóriumának zsilipkamrájában, gázolásos baleset és egy harvardi profeszszor, Don Wiley „szédülést” követő rejtélyes zuhanása egy Mississippi feletti hídról. Az elvesztett „csapat” egyetlen női tagja dr. Tanya Holzmayer San Franciscó-i virológus, akit otthonából csöngetett ki egy soha meg nem rendelt Domino’s pizza-szállító, majd az árnyékból egy volt kollégája tűnt elő és lőtte le.

A konspirációelméleteket a titkosszolgálatok, a hadsereg és a tudományos intézmények munkatársai terjesztik e-mailen és az interneten keresztül. A News of the World gyanúját csak megerősítette a befolyásos védelmi hetilap, a Jane’s szerkesztője, aki egyetértett a halálesetek „rejtélyes” voltával. „Ha mikrobiológus lennék, aggódnék” – tette hozzá John Eldridge.

London, 2003. szeptember  13. 

R. Hahn Veronika NSZ

 

Lincoln és Kennedy

- Lincoln 1846-ban lett a kongresszusba választva; Kennedy 1946-ban lett a kongresszusba választva.

- Lincolnt 1860-ban választották elnökké; Kennedyt 1960-ban választották elnökké.

- Mindkettőjüket a feleségük jelenlétében, pénteken, fejlövéssel ölték meg.

- Lincoln elnököt a Ford Színházban lőtték le; Kennedy elnök épp egy Ford által gyártott Lincoln gépkocsiban ült, mikor lelőtték.

- Booth egy színházban lőtt, és egy raktárban fogták el; Oswald egy raktárból lőtt, és egy filmszínházban fogták el.

- Lincoln elnök merénylője 1839-ben született; Kennedy elnök merénylője 1939-ben született.

- Lincoln elnököt A. Johnson alelnök követte a posztján; Kennedy elnököt L. Johnson alelnök követte a posztján.

- Lincoln utóda 1808-ban, Kennedy utóda 1908-ban született.

- Mindketten egy gyereket vesztettek el elnökségük alatt.

- Lincoln titkárát Kennedy-nek hívták; Kennedy titkárát Lincoln-nak hívták.

- Mindkét gyilkos teljes neve 15 betűből áll.

- Mindkét gyilkost megölték tárgyalás előtt.

- Haláluk előtt egy héttel Lincoln Maryland államban egy Monroe nevű helységben; Kennedy pedig Marilyn Monroe-val tartott fenn kapcsolatot.

 

 

 

 

Virágzó település egy jobb világban

 

 

 

 

 Interjú

 

   

 

A falra festett ördög

 Kis összeesküvések még a családban is vannak - mondja Lakatos

  

Tudjuk a történelemből is, hogy vannak és voltak igazi, leleplezett összeesküvések. Meg voltak és vannak hagymázas elképzelések, például a Tel-Aviv-New York tengelyről, a zsidók (zsidó bankárok?) összeesküvéséről. Lakatos László, az ELTE Társadalomtudományi Karának docense összegyűjtötte az összeesküvés-elméletek irodalmát, és főleg idegen nyelvű szerzők műveiből, meg néhány ismert hazai társadalomtudós tanulmányából kötetet állított össze a témáról.

A legutóbbi évekig inkább a bornírt politikusok, mint a tudósok foglalkoztak az összeesküvés-elméletekkel. Mi hozta a változást?

- A téma irodalmának egy része öszszeesküvő-elméleteket terjeszt. A kutatáson alapuló, komolyan vehető könyvek száma legfeljebb húsz. Ezek az utóbbi harminc, de főleg az utóbbi tíz évben születtek, mert a téma a kilencvenes években vált érdekessé. Amerikában egy akadémiai értelmiséginek dehonesztáló volt összeesküvés-elmélettel foglalkoznia, a józan liberális felfogás szerint összeesküvések nincsenek. Ám az internet tele van velük, és a World Trade Center elleni 2001. szeptember 11-i terrortámadás reflektorfénybe állította a témát. Bármi figyelemre méltó esemény történik, a világ kezdi "magyarázni". Állítólag Diana halála után már az első negyedórában fönt volt a világhálón a történetnek egy összeesküvéses változata. Később ezek szaporodtak. Az interneten szinte minden fontos történetnek megtalálható valamiféle összeesküvésre visszavezethető magyarázata. Különösen, ha gyanú fér a dologhoz.

Folytatás

 

   

 

 

A Változó Világ bölcsességei

 

   

 

Minden szakma a laikusok elleni összeesküvés. (George Bernard Shaw)

 

   
         

 

 

  

TREND-VÁLTÓ

Felhívások

Kezdeményezések

Petíciók

Társadalmi szerződések!

A munkához való jog

13. nyugdíj – Akkor a társadalom!

Korfüggő minimálbér

Államkapitalizmus vagy köztulajdon

A lakáshoz való jog

A teljes foglalkoztatottság

Egy jobb világért

Jobb világ, nyitott ajtókkal

Erőszakmentes világért

Világkormány

Atomfegyvermentes világért

 

A nemzet új útja

A települések túléléséért

Megoldási javaslat a cigányság problémájára

Az Európai Unió intézményi válsága

Az euró

A migrációhoz való jog

A könyv védelme

Az olvasás

Tabletet minden diáknak!

Interjú-válogatás

A szélenergia

Euroutazások

Facebook Enciklopédia

Közhasznú szervezetek

 

Tudomány

Számítógépes modellek

A számok világa

Az ismeretek

A kompetencia

A tudás 365+1 napja

Kreativitás

Tehetség

Tehetség és intelligencia

Boldogság

Az élvezetek

Beszélgetés ideje

Változó Világ Klub

A Változó Világ barátai

Új járványok

COVID-19

Aranykor

21. század

Vaskor

20. század

A nagyválság

19. század

Bronzkor

Alapítsunk könyvesfalut!

Humor

Politikai kreativitás

Politikai gyilkosságok

Összeesküvés-elméletek

Ludens

Szudoku

Szex

Nagy Hermész Enciklopédia

 

 

 

Változó Világ Mozgalom

Program | Blog | VV-kötet

Olvass! Gondolkozz! Kérdezz! Cselekedj! Csatlakozz!

Emberhit

Az Életútmutató

A Mester beszélgetései

Szimeonov Todor

 

 

 

 

 

  

 

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

EMBERHIT

2001 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

VVM

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

APEVA

Az idők kezdete óta

 

© Változó Világ, 2024