VÁLTOZÓ VILÁG

VV EXTRA

MÉG TUDÁS

EMBER

KÖZÖSSÉG

VVM

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Változó Világ

Tudás–Közösség–Öröm

Mit kell tudnom a világról? Meg tudom változtatni úgy, hogy ezáltal a világ jobb legyen? Volna ennek értelme? Mekkora hatalomra tudok szert tenni?

 

Egyéni keresés

 

Merj tudni! A te tudásod a te hatalmad!

Szimeonov Todor író, könyvkiadó (1947)

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

VÁLTOZÓ VILÁG

 

Vagyok. Itt vagyok.

Most vagyok. Egy vagyok. Dac

a végtelennel.

Szimeonov Todor haikui

 

   

   

Parvis – A pogányok udvara

   

 

Akciók

Lexikonok

Pályázatok

Munkalehetőségek

Szolgáltatások

Intelligens itt és most

Az e-mail dicsérete

 

 

 

 

 

A jeruzsálemi templomba csak a zsidók mehettek be, de nem zárták ki a nem zsidókat a templom közeléből. Azok is bejöhettek a hatalmas külső udvarba, amelyet minden oldalról oszlopcsarnokok fogtak körbe.  Ezt a külső udvart, a parvist vagy ahogy még hívták: a pogányok udvarát egy fal választotta el a belső udvartól, de ez nem túl magas fal volt, át lehetett látni fölötte.

Aki kíváncsi volt, az odamehetett, hallgatózhatott, nézhette, mi történik. Ám az elválasztó falat átlépni nem volt szabad. Feliratok figyelmeztettek: halállal sújtanak arra a pogányra, aki átlépi. Ugyanakkor a parvisban szabad volt vitatkozni, tanítani, kereskedni...

2009 karácsonyán XVI. Benedek pápa köszöntötte a Római Kúria munkatársait. Beszédében megemlítette a jeruzsálemi templom parvisát, és felvetette, hogy jó lenne, ha az egyházban ma is lenne egy pogányok udvara, ahol hívők és nem hívők találkoznak, keresik a párbeszédet. Ebből igen hamar komoly, igényes program lett, amelynek rendezvényeire érdemes figyelni...

Ennek a portálnak sokkal szerényebb ambíciója lehet, de szerepe hasonló: teret biztosít minden pogánynak. Mindenkinek, aki nem egy templomos vallás igaz híve, vagyis aki nem követett el – Alan Watts szavaival élve – „intellektuális öngyilkosságot” .

Olyan parvis szeretnénk lenni, amely körül minden fal lehull, amelyről szabad út nyílik. És mutatni és megvilágítani szeretnénk ezt az utat.

 

 

 

 

Érdekel a Változó Világ?

A Változó Világ számít érdeklődésedre!

Számít támogatásodra!

Számít rád!

 

 

 

 

 

   
Te és a világ
 

 

Változó Világ

Emberhit

Az Élet Útmutatója

Változó Világ Mozgalom

 

 

 

Tanulj, és tudj! A te tudásod a te hatalmad!

Higgy az emberben, higgy magadban!

Vezesd életedet, vezesd Életútmutatódat!

Változtasd jobbá a világot, jó szövetségben!

 

 

 

 

 

   

Menhely, nyughely könyveknek

 

 

Beszélgetések az Új Kertben

 

 

 

A Változó Világ pályázatot ír ki könyv-menhelyek és könyvtemetők létesítésére.

Minden könyvnek van sorsa. Minden egyes könyvnek is. És a vége nem mindig jó. Az a társadalom, amely megbecsüli a könyveket, köteles lenne gondoskodni a gazdátlanná, de különösen a már használhatatlanná vált könyvekről.

Sok könyvtisztelő ember szerint méltatlan, mi több, bűn a szemétbe dobni egy könyvet. Elégetése is gyalázatos emlékeket ébreszt.

Nagy szükség lenne olyan helyiségekre, könyv-menhelyekre, ahol tárolni lehetne nem csak kiadók és kereskedők elfekvő könyvkészleteit, megszűnő szervezetek könyvtárállományát, de a magánszemélyek fölöslegessé váló könyveit is (például az antikváriusok számára értéktelen könyvhagyatékok).

Nagy szükség lenne olyan helyiségekre, könyvtemetőkre, ahol őrizni lehetne a végképpen használhatatlanná vált könyveket.

Egyes hagyományok ismerik ezt az intézményt, de azt hangsúlyosan szent könyvekre tartogatják. Ám ki mondhatná egy jó könyvről, hogy az nem szent?

Számítunk, hogy erre a pályázati felhívásra jelentkeznek üresen álló helységeket kezelő költségvetési szervek, intézmények, önkormányzatok (különösen kistelepülésekről), gazdasági társaságok, kulturális, szakmai, nonprofit stb. szervezetek, magánszemélyek.

A pályázóktól – talán szokatlan módon – elsősorban felajánlásokat várunk, amelyek lehetnek a célnak megfelelő helyiség, őrzési, marketing vagy egyéb szolgáltatás, könyvkészlet, könyvespolcok, pénzadományok.

E mellett a pályázók komplett terveket, illetve támogatási igényeket is benyújthatnak.

Minden pályázó oklevelet és nyilvános elismerést kap, továbbá minden jó pályázat megvalósításához a szükséges szakmai és szervezési támogatást biztosítjuk. Anyagi támogatást viszont a pályázaton belüli és azon kívüli felajánlások erejéig tudunk biztosítani.

Jelen kiírás végső határideje 2014. december 31. A jelentkezés és értékelés folyamatos.

Minden érdeklődésre készséggel válaszolunk. Ilyen esetben kérjük, hogy emailben keressék a kiírót a vvma@valtozovilag.hu címen.

És rád miben számíthatunk?

 

 

   
   
A számok nyelve
 

 

Kompetencia

Kreativitás

Tehetség

Boldogság

 

 

 

2015. július 8. – Kínában eléri a 90 milliót a részvényesek száma, és ezzel meg is haladja a Kínai Kommunista Párt taglétszámát.

Szám-blog

 

 
         

   

 

 

  

 

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

EMBERHIT

2001 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

VVM

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

APEVA

Az idők kezdete óta

 

© Változó Világ, 2023