VÁLTOZÓ VILÁG

VV EXTRA

MÉG TUDÁS

EMBER

KÖZÖSSÉG

VVM

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Szex - Erotika - Öröm

Intimitás | Boldogság | Történelem | Életmód | Kultúra | Egészség | Gazdaság | Politika | Mesterségek | Tudományok

 

Egyéni keresés

 

Láttalak és elvesztem.

Publius Vergilius Maro római költő (i. e. 70-i. e. 19)

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

 

Figyelem! Ezen az oldalon szexuális jellegű felnőtt tartalom van!

Ha nem múltál 18 évet, az ilyen tartalom olvasása veszélyeztetheti lelki fejlődésedet.

SZEX

EROTIKA

ÖRÖM

 

  

   

akarom

   

 

 

A boldogság

 

Erósz: Szeretlek, mert ilyen vagy!

Filia: Szeretlek, mert társam vagy!

Szexus: Szeretlek, mert enyém vagy!

Agapé: Szeretlek – mert szeretlek.

 

 

Görög istenek

 

 

 

ELFOGYNI AZ ÖLELÉSBEN

Szájon, mellen, karban, kézben,
Csókban tapadva, átkosan
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom.

 

Epében, könnyben és mézben,
Halálosan, tudatosan
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom.

 

Ilyen nagy, halk, lelki vészben
Legyek majd csontváz, víg halott.
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom.

 

Ady Endre

 

 

 

 

Édes útmutató

 

A mell

 

One+One

 

   

édes

 

 

Az örömszerzés művészete

 

 

Pandora

  

  

 

 

Kompetencia

Kreativitás

Tehetség

Boldogság

 

 

 

 

Anyjának azt ajálták, hogy soká szoptasson; s Pityu már nagy volt, majdnem hároméves, de még szítta és kérte a gömbölyű, édes mamamellet. S már a szomszédok példálóztak, s a nagy sovány asszony minden esti gondolata új ijedség és új habozás volt: apja haragudni fog mégegy gyerekért, mert ahány gyerek, annyifelé hasítja a drága föld eleven testét, ami jó gazdának még a sírban is fáj.

De Pityu már a zsámolyról szopott. Míg anyja krumplit szelt, Pityu nagyfontoskodva hozta a „sámedlit”, amit apja eszkábált neki össze hulladékdeszkákból (ami a kutya-ólnál megmaradt), nemigen gondolva, mi célra szolgálhat még. Pityu szépen elhelyezte anyja lábainál, aztán fölállt a tetejére, s így épp fölért a melléig. A gombok maguktól pattantak szét a kisfiú újja alatt, a bimbós mell kibuggyant, s a türelmetlen gyerekszáj rátapadt. Pityu örökké éhes volt.

Babits Mihály: Bodri és Pityu

 

Czövek Rózsa tanító néni fölém hajolt, mutatta, hogyan kellett volna megírnom a dolgozatomat, mert buta vagyok, pedig van eszem, többször moshatnám a hajamat, beletúrt nénisen, barátságosan, olyan közel volt domború melle, hogy remegni kezdtem, szavam elakadt, Cuca nézett, blúzának felső gombja hirtelen kinyílt, odanyúltam, éreztem a meleg csodát, nem húzódott el, közelebb hajolt, csodálkozva nyílott a szája, közben simogattam, s kimeredező bimbójára találtam, tudtam, mi az, hisz már egészen korán annyi mindent tudtam...

 

Kuczka Péter: Hármaskép 

 

 

Pjotr Ilics Csajkovszkij: Hattyúk tava

Ballett (1996), DVD

Peter Mumford, Matthew Bourne, Adam Cooper, Scott Ambler részvételével, rendezte Peter Mumford. A klasszikus ballett művészi, megdöbbentő feldolgozása, a századforduló egyik legnagyobb szenzációja, először Londonban, aztán New Yorkban hatalmas sikert aratott. Érzéki, kegyetlen, groteszk és megrázó.

 

 

 

 

 

  

   

tüzek

 

   

 

Minden férfinak megvan a legérzékenyebb, legszexisebb pontja – hogy kinek hol, csillagjegyétől is függ, bizonyára.

 

Kos III. 21–IV. 20: szenvedélyes

Lobbanékony, rámenős, az izgalmakat keresi. Élvezi a kihívásokat, számára a hódítás a legizgalmasabb egy kapcsolatban. Amikor már célba ért, szenvedélye jelentősen csendesül. Vizuális típus. Aki tartós kapcsolatban akar élni egy Kos férfival, annak örökké meg kell újulnia.

Erogén zónája: a fej. A haj, az arc gyengéd simogatásával, a szemöldök alatti vékony bőr csókolgatásával kellően felpörgetheti. A Kos férfi számára a szex csók nélkül elképzelhetetlen: az ajak a szenvedélyenergia valódi mágnese.

Erogén zónák 

 

 

 

 

 

 

   

buja

 

 

Állati!...

 

 

A buja Olga álmában éldeleg,
combja közt keze, paplanát lerúgja,
jézusfehér hasán feltündököl
az ondórózsa sárga negatívja.
Másik kezével sokáig keresgél,
ébred, fordul Csáth, nyögve beléhatol,
puhába, síkosba mélybe téved,
hátha fölleli nyomát valahol.

Bogdán László: Csáth Géza hajnalai  

 

A pap mëg az apáca mëg a kántor ěmëntek nyaráni. Úgy vót, hogy a kántornak külön szoba lësz. De hát közbe mikó odaértek, csak ëgy szobát kaptak. Pedig a pap azé is híta az apácát, hogy nagyon szerette vóna mëgbütykőni. De hát most hárman alszanak égy szobába, hát a kántor észrevëszi, hogy űk disznókonnak, nem lësz jó!...

Hát micsinájjon! Asz mondja a pap az apácának: – Várjuk mëg, még elalszik a kántor.

– De mirű tudjuk mëg, hogy elalszik?

– Majd ěmén nővérke, oszt szakít ëgy szálat a töke szőribű. Ha nem ébred fő, akkó biztos alszik.

Odamënt az apáca, oszt szakított. Nem ébredt fő a kántor. No oszt csináták. Gyaktak.

Közbe a kántor is szerette vóna a nővérkét mëggyakni. Jóképű vót!

 

Tíz erotikus vajdasági népmese  

 

ZEUSZ FELESÉGE

Héra istennő feljegyzései a szerelemről

…A görög istenek valóban jó barátságban éltek a földiekkel. Halandó férfi istennőnek nemzette azt a héroszt, aki a görög akhájoknak a trójai háborút megnyerte, amely háború azért tört ki, mert egy másik halandó férfi nem a megfelelő istennőt jutalmazta Erisz aranyalmájával. Megesett, hogy egyetlen éjszaka két isten hált ugyanazzal a halandó asszonnyal. Sőt! Halandó férfi döntőbíráskodott magának az istenek királyának, Zeusznak és feleségének, Héra istenasszonynak abban a vitájában, hogy a szeretkezés vajon a férfinak vagy a nőnek nyújtja-e a nagyobb testi gyönyört…

Hát ezekről a dolgokról szólnak az istenek királynőjének, a férjéhez talán egyedül hűséges, s ami ennél is több, a csapodár férfi ágyába újra és újra szűzen befekvő Héra istennőnek – amúgy nagyon is emberi hangú – feljegyzései...

  

 
   

víz

 

 

 

Partnerkeresés

(zárójelben a nő/férfi arány)

Randivonal

(5435 / 81 137)

Sexcity

(727 / 4329)

 

 

A hímtagja újra megmerevedett, és úgy érezte, elájul a még sosem tapasztalt vágytól. Átadni, megadni magát, akár egy nő, hogy a favágó durván magáévá tegye. Legyőzte a szégyenérzetét, háttal Jotefához sodródott, és a mellére hajtotta a fejét. A fiú üde nevetéssel, amelyben semmiféle gúnyt nem érzett, átkarolta a vállát, és erősen magához szorította. Érezte, ahogy elhelyezkedik, és hozzásimul. Hirtelen megszédült és behunyta a szemét.

A fiú hímvesszője is kemény volt, ahogy a hátához feszült, és ahelyett hogy ellökte vagy megütötte volna, ahogy a Luzitano, a Chili vagy a Jerome Napoleon fedélzetén a cimborákat, akik nőnek akarták használni, most undor nélkül, hálásan odaadta magát – Paul, Paul! –, és ő is élvezte. Érezte, hogy Jotefa keze a víz alatt keresgélve megragadja a hímtagját. Alig ért hozzá, máris felhördült és elélvezett. Nemsokára Jotefa is kielégült, és még mindig nevetett.
 

Mario Vargas Llosa: Édenkert a sarkon túl  

 

   
   

test

 

 

 

 

A prágai fotográfiai világ egyik legnépszerűbb személyisége,

Tono Stano

1960-ban született Zlate Moravce-ben. Színpadszerűen beállított aktjainak, divatfotóinak alapja a tökéletességre való törekvés.  Műtermében nagyszerű akt-kompozíciókat hoz létre, amelyekben az emberi test kitűnő formaérzékkel megjelenített, humorral, erotikával fűszerezett ábrázolásai a műfaj határtalan lehetőségeit bizonyítják.

  

Absolument femme :: Amour et tendresse :: Atelier photographique :: Avantgarde photography :: Chrisphotofactory :: CYRIL'Studio :: Dana Maitec :: Daniel Nguyen :: Delireve :: Didier Perreau :: Eros et altera :: Femmes africaines :: Fine art nude :: Geoffrey morelle :: Gerard Leyne :: Gouelan photographie :: Hamon   :: Janusphoto :: Jc Périé :: Jpphotographies :: Karikese :: Luc Doyelle :: Ludovic Goubet :: Martin Justin :: Michel Ali photographie :: Michel Castan :: Michel Charles :: Michel Sandré :: Nicola Ranaldi :: Valery Bareta :: Numasculin :: Nus artistiques suisse :: Objectif charme :: Patrick Mangin :: Petatrix :: Philippe pache photographe

És még 366 minőségi portál

 

   
   

Masszázs

 

   

Több masszázs

Fittség

Mozgás és egészség

Szabadidő

Megfogantam...

Elme öregedése

Idős tér

Betegápolási magazin

Betegápolási Útmutató

 

 

 

Mi is tulajdonképpen a szexmasszázs? Ezzel kapcsolatban nem csak terminológiai, de erős érzelmi zűrzavar is uralkodik. Mindenek előtt fontos hangsúlyozni, hogy három teljesen eltérő kategóriába sorolható:

- magán szexmasszázs, amelyet valaki partnere számára nyújt ,

- a gyógyászati célokat szolgáló szex terápia ,

- a kereskedelmi szolgáltatásként igénybe vehető szexmasszázs .

 

Miről nem mesélnek a masszőrök a pácienseknek?

 

 

 

 

25 év!

A legszebb

A legédesebb

A legizgalmasabb

A Nagy Év könyve

Segíthetünk?

Falum követe

 

   

A szex tudományai

 

 

 

 

Magyar Szexológiai Társaság

 

 

 

 

 

Viagra

 

 

A szexuális ciklus

 

Izgalmi fázis

Hüvely

Az élettani reakció első jele a hüvelyben mutatkozik, a szexuális ingerlés kezdetétől számított tíz-harminc másodpercen belül. A hüvelyfalak „izzadása" révén, ami a hüvelyi vérerek kitágulásának eredménye, az egész hüvely síkossá válik. A síkosodással majdnem egyidejűleg, az értágulás eredményeként, az egész hüvely kitágul a merevedett pénisz befogadására. A megnövekedett véráram következtében megváltozik a hüvely falának színe, sötétebbé, mélybíbor színűvé válik.

Méh

A méh is megtelik vérrel, felemelkedik szokásos helyzetéből a medencébe. A méh és a méhnyak felemelkedése és hátrahajlása a hüvelyfal kitágulásával felboltozódik, és levegővel telítődik a hüvelyi űr belső kétharmada. Ez csak akkor játszódik le, ha a méh tipikusan előrehajló helyzetben van; hátrahajló méhnél ez nem következik be.
 

  

   
   

Szex kapcsán, számok

 

   

 

 

Ha valaki a hímvesszőről beszél, legtöbbször centiméter-adatokat sorol fel. Milyen hosszú, milyen vastag - e paraméterek fontossága azonban már rég elkülönült tényleges jelentőségüktől. A pénisz hosszát főként merev állapotban tartja fontosnak a tulajdonosa. Aligha van olyan férfi, aki életének valamelyik szakaszában ne foglakozott volna azzal, hogy vajon elég hosszú-e. Amerikai közvélemény-kutatások szerint a férfiaknak csaknem a fele állandóan kételkedik abban, hogy pénisze megfelel-e a hímtag hosszával szemben támasztott általános követelményeknek, és azt kívánja, bárcsak bőkezűbben bánt volna vele a természet. A férfiak közel egyharmada elégedett azzal, ami van, 15 százalék pedig tejesen elégedetlen. Ők nem tekintik magukat "igazi fickónak", és mindig azt hiszik, hogy a többieké hatalmas - ez a gondolat megalázó számukra, és tartós identitászavart idéz elő náluk.

Járjuk körül szisztematikusan e kényes kérdést. Két olyan aspektusa van, amelyek ugyan összefüggenek egymással, de szükségszerűen nem feltételezik egymást. Az egyik megint az a kérdés, hogy mi a normális? Vagy pontosabban: mi az átlagos? A másik kérdés pedig így hangzik: Mire van szükség a cél eléréséhez? Szeretnénk utalni azokra a rekordlistákra, amelyek a témával foglalkozó könyvekben és folyóiratokban időről időre olvashatók. Az egyikben például arról számolnak be, hogy az északi félteke díszével - 48,3 centiméter - egy Long Dong Silver nevű amerikai pornósztár büszkélkedhet. De közlik híres személyek toplistáját is, amit Frank Sinatra vezet. Eszerint az egyébként alacsony Sinatra azon a bizonyos helyen nem is olyan aprócska, és megjavította a hollywoodi 30 cm-es rekordot, amelyet addig mások tartottak (például Jim Kerry, Dolph Lundgren), túlszárnyalnia viszont senkinek sem sikerült. David Bowie, ha hinni lehet a híreszteléseknek, 25 centiméterrel dicsekedhet, ellenben Arnold Schwarzenegger, aki testének egyéb méreteit tekintve abszolút első, e téren csak 20 cm.

Hogy honnan származnak ezek az adatok? Senki sem tudja. Az egészen biztos, hogy nem az érintettek hivatalos nyilatkozataiból. Persze arra sem volt még példa, hogy a lista előkelőbb helyein feltüntetett sztárok helyesbítést kértek volna a lapoktól. Ebben az összefüggésben nem az állítólagos vagy a tényleges rekordok a fontosak, hanem az átlagértékek. Ezzel kapcsolatban is számos adat létezik. Egyébiránt ezek képezik azon standard kondomméret meghatározásának alapját, amelyet az Európai Bizottság 1996. január elsejétől szabványosított. Ennek értelmében a szabványos európai kondom legalább 170 mm hosszú, a kerülete 44-56 mm és az átmérője pedig 33-35 mm.

A 16-17 cm-es hossz évekig irányadó mértéknek számított. Egy normális férfinak, így mondták, ekkorának kell lennie odalenn. Ezenkívül volt sok nemzetközi összehasonlítás is. Az egyik legújabb szerint például a szudáni férfiak orra (vagy pont egy másik, velük kapcsolatban emlegetett testrésze) a legnagyobb az összes felmért nemzet közül. A magyar férfiak a tiszteletreméltó ötödik helyet szerezték meg a norvégek, a németek, a lengyelek után és az USA előtt. A Brazíliából érkezett legfrissebb adatok szerint az ottani átlag 14,35 centiméter, míg a skála legalján a japán férfiak állnak 12,3 centiméterükkel.

Ez mind hülyeség - mondja Kazmaler az ilyen vizsgálatokról. Véleményét 25 éves szakmai gyakorlatával támasztja alá, amelynek során csaknem 100 ezer férfi hímvesszőt látott, ugyanakkor kétségbe vonja az ilyen vizsgálódások metodikáját. Az effajta átlagértékek saját méréseken alapulnak, amelyeket valamilyen szempontok alapján kiválasztott férfiak végeztek el egy sötét helyiség mélyén. "Márpedig - így Kazmaler - ki ne lenne rá hajlamos, hogy ne kerekítse felfelé nagyvonalúan az eredményt?"

Azonkívül pedig sehol sincsen pontosan definiálva, mettől meddig kell mérni. A helyes minden bizonnyal az lenne, ha a péniszt a varrat mentén (tehát alul) a makk csúcsától a herezacskó csatlakozásáig mérnék. Ez az a része a barlangostesteknek, amelyik kilép a testből. A barlangostest-szövet azonban ennél mélyebben gyökeredzik, és az őt körülvevő puhább szövetbe ágyazódva még a test belsejében is kitapintható. Felül annyira közel helyezkedik el a testfelszínhez, hogy a mérőszalag néhány centiméternyire belenyomható a puha szövetbe, és így a mért értékhez hozzászámítható a pénisz testen belüli szakasza is.

Mindenesetre a San Franciscóban végzett klinikai vizsgálatok, amelyek során injekcióval idéztek elő erekciót, egészen más, sokkal szerényebb eredményekre jutottak. Ezek szerint az erektáló hímvessző átlagos hossza 12,8 centiméter. A német urológus, Kazmaler, valósnak tartja ezt a számot. 12 és 17 centi között természetesen óriási a különbség. Feltehetően férfiak milliói krízisek egész sorát élték át tejesen szükségtelenül -, akiknél a mérőszalag 14 vagy 16 centimétert mutatott meztelen igazságként. A 16-17 centiméteresekkel szemben túlságosan rövidnek érzik magukat. Ha viszont a 12,8 cm-es klinikai átlagot vesszük alapul, akkor dagadhat a mellük a büszkeségtől, hogy még az átlagnál is jobbak. A mérési eljárások és a tényleges átlag meghatározása mellett azonban kétségtelenül fontos kérdés az is, mi az, amit a férfi nemi szervnek tudnia kell. Elvégre a pénisznek teljesítményt kell produkálnia. Ha 12 centi is képes megfelelni az elvárásoknak, akkor teljesen felesleges további kérdéseket feltenni.

A számok világa

 

   
   

A szex a Változó Világban

 

 

 

  

 

 

 

Ugyancsak nem csupán a helybélieknek, hanem a külföldi vendégeknek is kedvelt szórakozóhelye volt a kelet-berlini Friedrichstadpalast. A 3000 nézőt befogadó színházat estéről estére zsúfolásig megtöltötték a nézők, hogy megtekintsék a műfaj neves képviselőinek, együtteseinek produkcióját, a többnyire színvonalas revüműsort. A magyar turistacsoportok néznivalói közé azért is előszeretettel iktatták be a színház látogatását, mivel akkoriban a mi színpadjainkon még ismeretlen volt a Friedrichstadtpalastban látható, szolidan ízléses meztelenség.

A magyarok is szívesen vásárolták az újságárusnál a Magazin című folyóiratot, amelynek címlapját midig pikáns kép ékesítette és belül tele volt aktfotókkal, szexis képekkel. Egyébiránt az NDK-ban a meztelenség, az emberi test kultusza már a hatvanas években kevésbé számított tabunak, mint Magyarországon vagy akár az NSZK-ban. A nudista strandok behálózták az egész országot.

NDK - Írta Nemes János [Változó Világ 48.]

 

 

 

 

A szex

A TUDÁS 365+1 NAPJA

sorozatban:

PC - Az elfelejtett örömizom

Erotika I., II., III., IV., V.

   

 

 

Ez az ellentmondásokkal teli megosztottság, fél-úton-levés az erotikus problémája szempontjából mindamellett különösképpen tipikus is annyiban, amennyiben, úgy tűnik, már maga az erotika is a legmeghatározatlanabb módon ingadozik a testi és a szellemi között. Ez az ellentmondás azonban a különböző módszerek keverésével vagy elkenésével nem enyhülne, épp ellenkezőleg, kizárólag csak akkor, ha ezt az ellentmondást mind erőteljesebben kidolgoztuk, mind szigorúbban bántunk vele. Mondhatnánk: azáltal, hogy valamit mind kétségtelenebbül korlátoztunk, a maga egészében úgy kapjuk majd kézhez, mint valamely kimunkált darabot, s csakis ekkor s ezután igazolódik s erősödik majd meg bennünk, milyen messzire is terjed tulajdonképpen az, amit úgy hívunk, hogy önmaga. így tekintjük át nemcsak a szemlélt dolognak az egyoldalúságát, hanem a módszerét is: az utat – egyszerre két irányban, azt az utat, amelyen egyedül lehetséges módon tárul fel életünk, s melyet csak a pillanat káprázata rántott össze egyetlen pontba. Hiszen minél inkább belemegyünk valamibe, annál mélyebben nyílik az bennünk kétfelé, éppúgy, ahogy a horizont vonala is, minden egyes lépéssel, melyet irányába teszünk, egyre magasabbra emelkedik...

Erotika I.

 

 
   

Szépek és okosak!

 

 

 

 

 

Akár vezérgondolatnak is tekinthető ez a nem új keletű, de annál veretesebb bölcselet egy olyan korban, amikor a szépség és fiatalság eszményét iparszerű keretek közé degradálta a kéjsóvár, szenzációra éhes média.

A MESE Közhasznú Társaság szervezésében került sor Magyarországon 2002-ben az első Miss Universitas szépségshow-ra, az egyetemi és főiskolai szépségek vetélkedésére. A Miss Universitas szervezőcsapata úgy gondolta, hogy csak olyan kezdeményezéssel érdemes előállni a "széppiacon", amely ebben a műfajban: egyrészt sort nyit, előzmények nélküli, ily módon hagyományteremtő értéket képvisel. Másrészt célkitűzésében más, mint az eddigi versenyek, azaz csak egy kör, az egyetemisták és főiskolások számára rendezik meg. Így a Miss Universitas bátran választhatja mottójául azt, hogy: "Szépek és okosak!"

Az első Miss Universitas döntő 2002. november 15-én a Fiatal újságírók az Európa hajón elnevezésű rendezvényen volt. Ennek sikerén felbuzdulva, önálló rendezvénysorozatként folytatódott tovább a Miss Universitas szépségverseny története. A második döntő 2004. március 6-án a Debreceni Egyetem Lovarda nevű kulturális központjában volt. 2004-ben a Miss Universitas összekapcsolódott az egyetemek és főiskolák gólyabál sorozatával, így a bálok szépei automatikusan a középdöntőbe jutottak, de természetesen továbbra is bármelyik egyetemi és főiskolai hallgató hölgy jelentkezhetett a versenyre!

A Miss Universitas 2005 elejétől hosszú távú partnerséget alakított ki az egyetemek és főiskolák gólyabáljainak szponzorációját szervező Diák-Bónusz Kht.-val, így a gólyabálok szépei továbbra is automatikusan bekerülhetnek a versengésbe. A Miss Universitasra minden Magyarországon és határontúl tanuló magyar egyetemi és főiskolai hallgató hölgy jelentkezhet.

2005-től a legnagyobb múltra visszatekintő Miss Word világ-szépségverseny együttműködő partnere a lett a felsőoktatási szépségverseny. Így a Miss Universitas győztese, a Miss Word Hungary döntőjébe, udvarhölgyei, pedig a középdöntőjébe juthatnak. A tervek között szerepel, hogy a Miss Universitas bekapcsolódik a Miss University nemzetközi egyetemi szépségverseny sorozatába is.

 Miss Universitas 

 

   
   

Ajánlott irodalom

 

 

A  VÁLTOZÓ VILÁG

köteteinek nagy része megvásárolható az ország két legnagyobb könyvkereskedőjénél online, ingyenes átvétellel az általad kiválasztott könyvesboltban vagy házhozszállítással.

Libri

 

Líra

A kiadónál az összes cím is megrendelhető, akár személyre szabott változatban. Hála a digitális nyomtatásnak, az éppen elfogyott címek is kaphatók rövid határidővel.

Kiadó

 

 

 

 

Cotterel, Arthur: Mítoszok és legendák képes enciklopédiája, 1994.

Cox, George William: Görög regék, 1991.

Hamilton, Edith: Görög és római mitológia, 1992.

Kerényi Károly: Görög mitológia, 1977.

Román József: Mítoszok könyve, 1963.

Szabó György (szerk.): Mediterrán mítoszok és mondák, 1973.

Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék, 1979.

Trencsényi-Waldapfel Imre (ford.): Ember vagy, 1979.

Trencsényi-Waldapfel Imre: Mitológia, 1974.

Zamarovsky, Vojtech: Istenek és hősök a görög és római mondavilágban, 1970.

Aki a legdrágább, aki legszebb... : százhúsz vers a szerelemről / [vál. és szerk. Illés Lajos]. [Bp.] Kossuth, 1982.

Arany és kék szavakkal : romániai magyar költők szerelmes versei / [vál. és szerk. Lisztóczky László]. Sepsiszentgyörgy Castrum, 1995.

Édes keserűség : 23 szerelmes novella / vál. és szerk. Mukczi Ilona. Bukarest Kriterion, 1973.

Égi és földi szerelem : változatok egy dallamra / [vál. és szerk. Illés Endre]. Bp. Szépirod. Kvk., 1969.

Élhetetlen szerelmesek : huszadik századi elbeszélések / [vál. Borbás Mária]. [Bp.] Európa, 1984.

Énekek éneke : a világirodalom szerelmes verseiből / [vál. és szerk. Vas István]. Bp. Európa, 1973.

Halhatatlan szerelem : öt fejezet a szerelemről : válogatás két ezer év szerelmes írásaiból / [vál., szöveggond., szerk. Vágó Zsuzsanna] ; [ford. Szabó Lőrinc et al.]. Bp. Kassák, cop. 1983.

Kálnoky László: Szerenád : versek a szerelemről : műfordítások. Bp. [Kozmosz], 1974.

Kálnoky László: Virágzó tűzek : versek a szerelemről : műfordítások. Bp. Európa, 1970.

A legszebb szerelmes versek / [ford. Babits Mihály et al.]. Bp. Laude, 1997.

Magyar Erato / [vál. és sajtó alá rend., az utószót és a jegyzeteket írta Réz Pál]. Bp. Magvető, 1986.

Nyári szerelem : huszadik századi szerelmes elbeszélések. Bp. Móra, 1965.

Óhajtott szép kincsecském : szerelmes levelesláda / vál., szerk. Szathmáry Éva. Bp. Móra, 1988.

Száz szerelmes sóhaj : három évtized európai költészetéből / vál. Baranyi Ferenc. Bp. K.u.k., 1996.

Száz szerelmes szonett / vál. Dáné Tibor. Kolozsvár : Napoca : Dacia : Bp. Európa, 1984.

Szép szerelmes szavak / [vál. Banos János] ; [az utószót írta Baranyi Ferenc]. Bp. Népszava, 1988.

Szerelem / összeáll. Réz Pál. [Bp.] Helikon, 1990.

Szerelem / [szerk. és összeáll., a fotókat kész. Marosi László]. Bp. Táltos, 1989.

Szerelmeink / [vál. Bohus Magda, Horgas Béla, Levendel Júlia]. [Bp.] Liget Műhely Alapítvány, 1992.

Szerelmes ezüst kalendárium : háromszázhatvanöt költő három-százhatvanöt verse / [vál. Kormos István] ; [jegyz. Tótfalusi István]. Bp. Móra, 1967.

Szerelmesek : elbeszélések / vál. és szerk. Fazekas László. Bp. 1975.

Szeretni tehozzád szegődtem : 200 magyar szerelmes vers / [vál. Farkas Árpád]. [Bp.] Sziget, [1995.]

Szívem : szerelmes versek a világ minden égtájáról / [vál. és szerk. Borbély Sándor]. Bp. Móra, 1993.

Szívzuhogás : magyar költők szerelmes versei / [vál. és szerk. Rozsolay Zsuzsanna, Varga Lajos Márton]. Bp. Móra, 1988. cop. 1986.

Új szerelmes kalendárium / [vál. Kormos István]. Bp. Kozmosz, 1965.

 

 

 

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

A közkönyvtárak

A szakkönyvtárak

Az iskola-könyvtárak

Könyvesboltok

Könyvszigetek

Könyvesfalu

         

   

 

  

  

 

 

  

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

EMBERHIT

2001 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

VVM

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

APEVA

Az idők kezdete óta

 

© Változó Világ, 2024