|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Támogatásod? |
Édes Útmutató és CímtárÉdességek | Cukrászdák | CukrászatTörténelem | Életmód | Földrajz | Kultúra | Egészség | Mesterségek
Egyéni keresés
Ez, és az összes többi útmutató, címtár, lexikon elektronikus formában vagy nyomtatásban, tetszőleges formátumban és példányszámban, igény szerint szerkesztett, bővített tartalommal, kereskedelmi, belső (magán) használatra vagy reprezentációs célra.
|
|
|
A Változó Világ a YouTube-on, a Facebookon, a Pinterest-en. |
Csokoládé Világmárkák
|
Végy 100 g vajat, keverd össze 1 dl cukorral! Végy egy tojást, keverd ezt is hozzá, majd tedd félre! Egy másik tálban keverj össze 1 dl zsemlemorzsát, 1 dl lisztet, 1 dl apróra vágott mandulát és fél kávéskanál sütőport! A két tál tartalmat jól keverd össze! Ezután a masszát rakd egy tortaformába, vagy esetleg több kisebb formába, majd süsd meg a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre! A megsült tészta tetejére porcukorból és egy kevés vízből fehér fedőréteget formázunk, majd málna- vagy eperlekvárral koronázzuk meg a süteményt. A legenda szerint Runeberg minden reggelire ezt fogyasztotta. Jó étvágyat! Hyvää ruokahalua! |
|
||||||||
Receptek |
||||||||||
Csokoládé Híres amerikai csokoládégyártók és cukrászatok
Neuchatel csokoládé
Csokoládé A híres belga mesterek
Neuhaus, belga csokoládékészítő Dolfin, belga csokoládé eredeti ízekkel Guylian, a híres belga csokoládé Druart csokoládé – az édes-kesernyés ízű pralinék új generációja A csokoládé művészete – segít felfedezni a csokoládé világát, de a csokoládékészítés művészetét is
|
Almás-diós rétes készítés [VIDEÓ] Fűszeres csokoládé torta recept
|
Az év könyve
Gasztronómiai Útmutató és Címtár
|
||||||||
Csokoládé Híres svájci csokoládégyártók és cukrászatok
Tea-Room Domino, csokoládékészítő cukrász Schneider cukrászat és csokoládé Hausselmann cukrászat és csokoládé Tschirren cukrászat és csokoládé Neuhaus csokoládé és cukrászat Pralino csokoládé és cukrászat
|
Az Útmutató Könyvkiadó két alkalommal jelentette meg a cukrászok legkeresettebb kézikönyvét, a cukrász szakma legszínvonalasabb és legteljesebb, éttermek, sütőipari és élelmiszeripari szakemberek számára nélkülözhetetlen alapművét, Földes Jenő és Ravasz László:
CUKRÁSZAT
című nagysikerű szakkönyvét, amely több mint 1000 receptjében, a technológiai leírásban 150 év hagyományait, tapasztalatait, s egyben a korszerű cukrászat titkait is tartalmazza. A könyv segítséget nyújt a hivatásos cukrászok mindennapos munkájához, a választék-bővítéshez és sok egyéb szakmai kérdésben, mint például sütési-gyártási veszteségek kiszámításában, kalkuláció készítésében stb. A 600 oldalas bőrkötésű kötet ára 4800 Ft. A kiadói készlet elfogyott.
|
|
||||||||
Címtár |
||||||||||
|
|
|
||||||||
Élmény |
||||||||||
|
Sokan szeretjük, kedveljük cukrászdáinkat, csábos termékeiket. Okkal vagy ok nélkül, nem ritkán olyan vélemények is megfogalmazódnak, miszerint a mai cukrászdai választék szűk is, egyhangú is. Az kétségtelen igaz, hogy a magyar cukrászdák nehéz helyzetben vannak. Az édesipar és a kereskedelem új tendenciái, új divatjai (talán főleg a gyári jégkrém, a rengeteg édes és csokis szelet, a csillogó-villogó "fastfood" hálózatok) cukrászdáink többségét sajnos csendes vegetálásra, túlélő harcra kényszerítik. Nem érdemes megragadni a sajnálkozásnál, még kevésbé a felelősség kiosztásánál. Jobb körülnézni és közkinccsé tenni azt, hogy hol mivel tudjuk helyrebillenteni bizodalmunkat a hajdan világhírű magyar cukrászat iránt. Ebben számítunk látogatóink információira, de leginkább személyes élményeire: legyenek szívesek megírni hol készül - tapasztalatuk szerint - a legjobb rétes, a legjobb lúdláb, a legjobb franciakrémes stb. Nagyon ritka csemege néhány hagyományos házi édesség mint a máglyarakás, császármorzsa, madártej. Ezek mifelénk valóban nem szoktak hozzátartozni a "konzervatív" cukrászdai választékhoz, inkább teljesen eltűnő félben lévő tejbüfékben voltak kaphatók, de talán nem szabad feladni minden reményt. Országos szinten más hiányossága a cukrászdai kínálatnak valóban egy jellegzetes egyhangúság. Alig lehet találni olyan helyeket, ahol régi magyar, külföldi (azaz más nemzeti), illetve éppen modern ("alternatív") édességekkel eshetünk bűnbe. Hát ezért várjuk látogatóink híreit, élménybeszámolóit! * * * A budapesti Paulay Ede utcában van a Vista Kávéház. Nagyon jó tapasztalatom van az üzletről. Kellemes beszélgetésre alkalmas hely és nem utolsó sorban jókat lehet enni. Sütemények is vannak szép számmal. Pl. mákos guba, almás pite, az őszi-téli időben madártej is van. A legtöbb édességről elmondható, hogy a hagyományos magyar cukrászatot képviseli. Ajánlom kipróbálásra! Szegedi László, Sülysáp
|
|||||||||
Édes Útmutató és Címtár |
||||||||||
|
A (háború utáni) egyetlen Édes Évkönyv – Nemzeti Útmutató és Címtár 1995-ben jelent meg kiadásunkban.
Ezt azóta az interneten, a Változó Világ portál keretében gondozzuk.
|
|
||||||||
|
A Franklin kézi lexikona I-III. 1912. Cropley A. J. : Tanítás sablonok nélkül. Tankönyvkiadó, Budapest 1983 Cotterel, Arthur: Mítoszok és legendák képes enciklopédiája, 1994. Hésziodosz: Istenek születése, 1974. Mitológiai ÁBÉCÉ, 1973. Panini, Giorgo P.: Mitológiai atlasz, 1996. Pecz Vilmos (szerk.): Ókori lexikon I–IV., 1902. Román József: Mítoszok könyve, 1963. Szabó György (szerk.): Mediterrán mítoszok és mondák, 1973. Tokarev, Sz. A. (szerk): Mitológiai enciklopédia, 1988. Trencsényi-Waldapfel Imre (ford.): Ember vagy, 1979. Trencsényi-Waldapfel Imre: Mitológia, 1974.
|
|
||||||||
|
||||||||||
A 20 éves VÁLTOZÓ VILÁG könyvsorozatban eddig 77 magyar és 8 idegen nyelvű kötet jelent meg. A könyv világában ez hosszú időszak, hosszú címlista, figyelemre méltó, szép eredmény! Igen, a könyv világában ez szép eredmény, de jellemző hátránya a hasonló sorozatoknak, hogy régebbi kötetei egyre nehezebben beszerezhetők... A VÁLTOZÓ VILÁG esetében ettől többé ne tartsunk, mert a sorozat minden kötete kapható, vagy rövid határidővel megrendelhető, most már nem csak könyv alakban, hanem elektronikusan is! |
Egyedülálló: egyedi, személyre szabott változat! A sorozat kötetei igényelhetők egyedi, személyre szabott változatban. Erre számtalan megoldás lehetséges. Az egyik legegyszerűbb - szinte költségmentes - megoldás az, amikor az igénylő biztosítja a belső (B2) borító anyagát. A személyre szabás csodás módon növeli a kötet érzelmi hatását és értékét, rendhagyó és időtálló ajándékká is teszi. Érdemes tájékozódni! |
X |
Hirdet? X |
Tedd intelligenssé budapesti címedet! Ha saját weboldaladon feltünteted címedet, tedd az utca (út, tér stb.) nevét linkké, amely az utca weboldalára mutat*. Íme egy példa: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Budapest, Pozsonyi út 56. Ingyenes lehetőség! Ezzel előzékenyen megkönnyíthetjük partnereink tájékozódását. Ha utcádnak még nincs saját weboldala, igényedet jelezd a szerkesztőségnek, és az pár napon belül elkészül! Megrendelhető céges kivitelben |
|
|
X |
Hirdet? X |
CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА
|
|
|
1995 óta
|
|
2001 óta |
|
1991 óta |
|
1992 óta |
|
Az idők kezdete óta |
|
Az idők kezdete óta |
© Változó Világ, 2024 |