VÁLTOZÓ VILÁG

VV EXTRA

MÉG TUDÁS

EMBER

KÖZÖSSÉG

VVM

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Az Európai Unió a Változó Világban

Történelem | Jog | Életmód | Földrajz | Kultúra | Egészség | Gazdaság | Politika | Mesterségek | Tudományok

 

Egyéni keresés

 

A nép csupa olyan ember, mint én meg te; a Tatád, a Nyanyád meg az Annátok, azok emberek, és ha sokan együtt vannak, akkor népnek mondják őket.

Grimmelshausen

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

 

AZ EURÓPAI UNIÓ

A VÁLTOZÓ VILÁGBAN

  

   

 

 

 

  

Az EU története

 

Ifjúság és Európa

 

 

Tanulmányok

Tanulmányokat kínálunk,

keresünk,

közvetítünk,

bármilyen témában!

 

 

Net-Nyelv-Kultúra

 

 

 

 

 

 

Ezzel az elnevezéssel már 1999-ben indult egy hosszú távú könyvkiadási és kommunikációs program, amelynek célja elősegíteni az ország felkészülését az Európai Unióba való belépésre. A magyar társadalom mindig is európainak vallotta magát, a 21. századi közös Európa azonban merőben új helyzetet teremt. Ennek megfelelően információk tömegét kell eljuttatni a nagyközönséghez. A legfontosabb feladat mégis a szemléletváltás elősegítése a társadalom egészében, újszerű uniós, illetve tágabban európai öntudat ébresztése. Hiányoznak azonban az egyszerű, ugyanakkor érdemi tájékoztatást  elősegítő, könnyen áttekinthető anyagok. Jó, olvasmányos könyvek, hasznos, feldolgozható információk kellenek. Az európai integrációnkból fakadó olvasói igények kielégítésére a kiadó egy 27 + 10 kötetes alsorozatot tervez a VÁLTOZÓ VILÁG könyvtárban, amely bemutatja egy–egy különálló kötetben mind a huszonhét uniós országot,  ezzel párhuzamosan  tíz tematikus kötetet jelentet meg az unió legfontosabb kérdéseiről.

   

Eddig megjelent tematikus kötetek

Az Európai Unió története

Az Európai Unió intézményrendszere

Az Európai Unió pénzügyi rendszere

Az Európai Unió támogatási rendszere

Az Európai Unió és az oktatás

Az Európai Unió forgalmiadó-rendszere

 

Eddig megjelent országkötetek

Egyesült Királyság

Hollandia

Dánia

Görögország

Finnország

Olaszország

 

A tagországokat bemutató kötetek tartalma

I. Az ország földrajza, természeti kincsei, közlekedése és a környezetvédelem

II. Az ország történelme az őskortól napjainkig

III. Az ország kultúrája, nyelve, hagyományai, kulturális öröksége az egyetemes kultúrában

IV. Gazdaság és idegenforgalom, agrárium, kereskedelem, szolgáltatás, infrastruktúra

V. Politikai felépítés, nemzeti identitása, szomszédságpolitika, hadügy

VI. Civil társadalom, kisebbségek, bevándorlók

VII. Az ország kapcsolata az Európai Unióval, a nagyvilággal, Magyarországgal

 

 

Kommunikációs programcsomag

 

Fontos, hogy a sorozat megjelenését egy igen hatékony, szemléletformáló kommunikációs kampány kísérje. A program főbb elemei:

  • szóróanyag;

  • reklámkampány;

  • rádió és tv stúdióbeszélgetések;

  • sajtótájékoztatók: a projekt előzetes ismertetése, az egyes kötetek bemutatása, egy-egy fontosabb esemény, rendezvény külön ismertetése;

  • előfizetési kampány szervezése iskolákban, könyvtárakban, szervezetek és magánszemélyek számára;

  • tanári konzultációk, továbbképzések szervezése a megyei pedagógiai intézetek közreműködésével;

  • vetélkedők szervezése iskolákban, iskolák között;

  • konferenciák, tanácskozások, konzultációk szervezése cégek, szervezetek szakemberei számára egy-egy szakkérdés EU-s kezeléséről.

 

A különféle rendezvényeket a kiadó széles körű szakmai kapcsolataira alapozva, a sorozatban közreműködő jeles gazdasági szakemberek, történészek bevonásával szervezi. A konferenciákon a napirendre kerülő témákat gazdasági, külpolitikai és kulturális aspektusból, az arra legilletékesebb szakemberek, EU–szakértők, valamint az érintett külképviseletek közreműködésével ismerteti.

 

 

Támogatás és szponzorálás

 

A kiadási terv akkor éri el célját, ha nagy példányszámban, intenzív  szemléletformáló kommunikációs környezetben valósul meg. Ehhez a kiadó számít a leginkább érdekelt kormányzati szervek, valamint az EU országokkal kapcsolatban álló nagy cégek erkölcsi, szakmai és anyagi támogatására, együttműködésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

   

 

A Változó Világ szerkesztősége meghirdeti a

AZ EURÓPAI UNIÓ A VÁLTOZÓ VILÁGBAN

pályázatot, az alábbiak szerint:

A pályázat célja: reális kezdeményezésekkel elősegíteni az Európai Unió megismerését és jobbítását.

Folytatás

 

 

 

 

 

 

   

 

 

   

 

A lakosság „360 fokos elérése”

Az RTL Klub finoman szólva vegyes megítélésű valóság-show-jának szereplői is népszerűsítik az Európai Uniót, a kereskedelmi tévé ezért kilencmillió forintot kap a Kormányzati Kommunikációs Központtól (KKK).

  

A Miniszterelnöki Hivatal az EU-kommunikációs pályázatán mintegy negyven médiumot részesített támogatásban. Van olyan médium, amelynek több elképzelését is díjazták a 230 milliós keretből. Így jutott a legnagyobb – összesen 43 milliós – támogatáshoz az RTL Klub, például a Való Világ 3 – Utazás elnevezésű ötletével.

A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott döntést a kommunikációs központban azzal indokolták, hogy a pályázat kiírásakor kiemelten fontos szempont volt a fiatalok megszólítása. Ennek érdekében „kifejezetten a fiatal korosztálynak szóló médiumokat, műsorokat helyeztük előtérbe az értékeléskor” – olvasható a sajtóvisszhangok hatására a honlapra kitett magyarázatban. (A pénzosztásból nem maradt ki a TV2 sem, 24 milliót kapott pl. az Aktív és a Magellán című műsorokra építő ötletre.) Az írásos nyilatkozatot a MeH egyik munkatársa azzal egészítette ki, hogy a Való Világ 3 nézői közül sokan más médiumon keresztül nem érhetők el. Bulvárlapokat egyébként a KKK munkatársa szerint azért nem támogattak, mert azok nem is jelentkeztek.

A KKK-nál hangsúlyozták azt is, hogy nem a teljes valóságshow-t, hanem csak azt a blokkját támogatják, amelyben a villalakókat európai nagyvárosokba viszik, és különböző feladatokat oldatnak meg velük. Ez Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint három utat jelent, az első jövő kedden lesz látható. A népszerűsítés Kolosi szerint például abból áll, hogy bemutatják: a csatlakozás utánra szervezett kiránduláson már személyi igazolvánnyal, az EU-tagállamok polgárainak fenntartott folyosón mehetnek át a reptéren. Kolosi kérdésünkre elmondta: a tárgyalások során nem álltak kapcsolatban Lévai Gáborral, a KKK vezetőjével, aki korábban az RTL Klub autós műsorának producere volt. A kilencmillió forint pedig a műsor teljes költségvetésében marginális összeg, ugyanakkor, ha a kormány ennyi műsoridőhöz szeretett volna jutni egy ilyen magas nézettségű sávban, az ennél az összegnél nagyságrendileg többe került volna. Egyébként már a Való Világ 2 is kapott uniós tájékoztatásra támogatást, akkor az EU-régiót mutatták be, és közvetítették azt is, amikor a játékosok voksolni mennek a népszavazáson.

György Péter médiaszakértő szerint ugyanakkor ostobaság és ízléstelenség a VV3-ban népszerűsíteni az EU-t. Népszerű közösségi üzeneteket ugyanis nem lehet akármilyen környezetbe elhelyezni.

A pályázat célja egyébként a KKK szerint a határon belüli, felnőtt lakosság „360 fokos és célirányos elérése” volt. Jelentősebb összeget kapott a Hálózatos TV (20 millió forint), a Magyar ATV (19 millió) és a Magyar Televízió (23 millió). A másik két közszolgálati médium jóval kevesebbet kapott, a Duna TV hárommilliót, a Magyar Rádió pedig kettőt. Az írott sajtó pályázatán két projekttel is nyert a Hócipő (3,5 millió), és megyei napilapok is kaptak támogatást.

 

Népszabadság, 2004. március 12., H. Z.

 

   
   

Ajánlott irodalom

 

 

A  VÁLTOZÓ VILÁG

köteteinek nagy része megvásárolható az ország két legnagyobb könyvkereskedőjénél online, ingyenes átvétellel az általad kiválasztott könyvesboltban vagy házhozszállítással.

Libri

 

Líra

A kiadónál az összes cím is megrendelhető, akár személyre szabott változatban. Hála a digitális nyomtatásnak, az éppen elfogyott címek is kaphatók rövid határidővel.

Kiadó

 

 

 

 

A kultúra világa - A képzőművészetek/A zene/A színház és a film, 1960

Aiszkhülosz: Leláncolt Prométheusz, 1985.

Cotterel, Arthur: Mítoszok és legendák képes enciklopédiája, 1994.

Cox, George William: Görög regék, 1991.

Csirszka János: Élményterápia, 1993

Hahn István: Istenek és népek, 1968.

Hamilton, Edith: Görög és római mitológia, 1992.

Román József: Mítoszok könyve, 1963.

Szabó György (szerk.): Mediterrán mítoszok és mondák, 1973.

Szimonidesz Lajos: A világ vallásai, 1988.

Tokarev, Sz. A. (szerk): Mitológiai enciklopédia, 1988.

Trencsényi-Waldapfel Imre (ford.): Ember vagy, 1979.

 

 

 

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

A közkönyvtárak

A szakkönyvtárak

Az iskola-könyvtárak

Könyvesboltok

Könyvszigetek

Könyvesfalu

 

         

 

 

A 20 éves VÁLTOZÓ VILÁG könyvsorozatban eddig 77 magyar és 8 idegen nyelvű kötet jelent meg.

A könyv világában ez hosszú időszak, hosszú címlista, figyelemre méltó, szép eredmény! Igen, a könyv világában ez szép eredmény, de jellemző hátránya a hasonló sorozatoknak, hogy régebbi kötetei egyre nehezebben beszerezhetők...

A VÁLTOZÓ VILÁG esetében ettől többé ne tartsunk, mert a sorozat minden kötete kapható, vagy rövid határidővel megrendelhető, most már nem csak könyv alakban, hanem elektronikusan is!

Könyvrendelés

Olvasó világ

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

Közkönyvtárak

Iskolakönyvtárak

Könyvesboltok

Szabad könyvpolc

Könyvszigetek

Könyvesfalu

Egyedülálló:

egyedi, személyre szabott változat!

A sorozat kötetei igényelhetők egyedi, személyre szabott változatban. Erre számtalan megoldás lehetséges. Az egyik legegyszerűbb - szinte költségmentes - megoldás az, amikor az igénylő biztosítja a belső (B2) borító anyagát.

A személyre szabás csodás módon növeli a kötet érzelmi hatását és értékét, rendhagyó és időtálló ajándékká is teszi.

Érdemes tájékozódni!

 

 

 

X

Hirdetés X

 

Kihívások? Nagy tervek? Kockázatok? Fejlesztés? Pályázat? Befektetés? Válságmenedzselés? Stratégiatervezés?

Alapozd a sikert dinamikus modellel!

Ha ide kattintasz, Solipolis lakossága gyarapszik. Idővel ez emelheti a munkanélküliséget. De ha most ide klikkelsz, bővül Solipolis gazdasága, csökken a munkanélküliség. Csakhogy elégtelen lesz a tömegközlekedés. Persze, erre is van megoldás: kattints ide.

A játék szórakoztató dolog, de ha komoly a feladat, keresd meg a Változó Világ modellező műhelyét!

A sorozat katalógusából kiválaszthatod, és akár személyre szabott vagy céges kivitelben megrendelheted:

  SAJÁT VÁLTOZÓ VILÁG-KÖTET

Főleg budapesti cégek, szervezetek, intézmények részére:

ÚTMUTATÓ ÉS CÍMTÁR 

Cégek, szervezetek, intézmények részére:

  SAJÁT ÉVKÖNYV

Magánszemélyek, cégek, szervezetek, intézmények részére:

SAJÁT NAPTÁR 

(1, 12 vagy 365 lapos is, idézetekkel!)

Mindenféle papíralapú vagy elektronikus kiadvány elkészítéséhez  – évtizedes tapasztalatok, meggyőző referenciák birtokában – készséggel biztosítjuk professzionális szolgáltatásainkat

Kiadói szolgáltatások

– ...Ha a háború véget ért, talán hasznára lehetünk a világnak.

– Valóban azt gondolják, hogy akkor hallgatni fognak magukra?

– Ha nem: tovább várunk. Átadjuk a fejünkben őrzött könyveket gyermekeinknek, s majd ők várnak tovább... De nem kényszeríthetjük az embereket arra, hogy meghallgassanak. Maguknak kell rájönniük, ha majd egyszer elkezdenek gondolkodni, s kérdéseket tesznek fel: miért is robbant fel a világ alattuk? Egyszer csak eljön az ideje.

– Hányan vannak maguk?

– Sok ezren az elhagyott utak és sínek mentén....

Folytatás 

Figyeld a Változó Világ Mozgalom blogját !

 

X

Hirdetés X

 

 

 

 

  

 

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

EMBERHIT

2001 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

VVM

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

APEVA

Az idők kezdete óta

 

© Változó Világ, 2023