VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

TREND-VÁLTÓ

1992 óta

ÉRTÉK-REND

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

EMBERHIT

ÉLETÚTMUTATÓ

Változó Világ Mozgalom

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Ausztria

Történelem | Jog | Életmód | Földrajz | Kultúra | Egészség | Gazdaság | Politika | Mesterségek | Tudományok

 

Egyéni keresés

 

Szörnyű, sőt lehetetlen úgy élni, hogy az embernek folytonosan várnia kell a bevételre.

Wolfgang Amadeus Mozart osztrák zeneszerző (1756–1791)

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

 

Európai Unió

AUSZTRIA

Az ország | Ausztria és az Európai Unió | Ausztria és a világ | Ausztria és Magyarország

Utazás Ausztriába | Osztrákok Magyarországon | Magyarok Ausztriában | Ajánlott irodalom

 

A Változó Világ

a YouTube-on,

a Facebookon,

a Pinterest-en.

VVM-blog

Emberhit

Csetlő-napló

Beszélgetések az Új Kertben

PRIMAX

 

 

   
Az ország
   

 

 

 

 

Parlament

Államelnök

Kormány

Kancellári hivatal

 

Bécs

 

 

events.at

 

 

Osztrák napilapok

Kurier

Die Presse

Salzburger Nachrichten

Der Standard

 

startblatt

 

 

Tanulmányok

Tanulmányokat kínálunk,

keresünk,

közvetítünk,

bármilyen témában!

 

 

Net-Nyelv-Kultúra

 

 

 

 

Ausztria Közép-Európában található ország. Területe 83 858 km2. Közvetlen szomszédjai: Magyarország, Csehország, Németország, Liechtenstein, Szlovákia, Szlovénia, Svájc. Időzóna: GMT + 1 óra

1918 óta köztársaság. 9 szövetségi tartományra (bundesland) tagolódik. A törvényhozás szerve 83 tagú parlament.

Legnagyobb folyók: Duna, Inn, Mura, Dráva, legnagyobb tavak: Bóden-tó, Neusiedler See (Fertő-tó), Attersee, legmagasabb pont: Grossgrockner (3798 m). Nincseb tengerpartja. Nagy részén az Alpok hegyláncai húzódnak. A Bécsi-medence az ország szíve. Folyói többségében a Duna vízgyűjtő területéhez tartoznak. Az Alpokban sok jégkori eredetű tó található (legnagyobb az Atter tó). Ausztria éghajlata túlnyomóan magashegyvidéki, a medencékben kontinentális. Földterületének mintegy 45%-a szántó és legelő, 40%-a erdő. Legfontosabb termesztett növényei: árpa, kukorica, burgonya, rozs, zab, cukorrépa, búza és gyümölcsök. Hegyi legelőin szarvasmarhát és juhot tenyésztenek. Az Alpokban jelentős a vasérc, barnaszén, grafit, kősó, réz, cink, ólom bányászata. Magnéziumtermelése különösen fontos. Ausztria első ismert lakói a kelták, majd a rómaiak foglalták el.

A főváros Bécs, (1 541 000 lakos a városban, 1 937 000 lakos a külterületekkel együtt). Főbb városok: Graz (238 000 lakos a városban, 272 000 lakos a külterületekkel együtt); Linz (201 000 lakos a városban, 280 000 lakos a külterületekkel együtt); Saltzburg (137 000 lakos a városban, 164 000 lakos a külterületekkel együtt); Innsbruck (110 000 lakos); Klagenfurt (87 000 lakos); Villach (73 000 lakos); Wels (51 000 lakos); Sankt Pölten (480 000 lakos);

Ma Ausztria egy fejlett ipari-agrárország. Villamosított vasútvonalai, jó minőségű közútjai, autópályái vannak. 5 nemzetközi repülőtérrel rendelkezik. Vasút pálya: 5 800 km, út: 107 500 km, autópálya: 1532 km. 

Főbb repülőterek: Bécs, Innsbruck, Salzburg, Graz, Klagenfurt, Linz

Pénznem: euró (= 100 cent), GDP: 184 500 000 000 USD, egy főre jutó GDP: 23310 USD, gazdasági növekedés évente: 2,9 %, éves infláció: 0,9 %, munkanélküliség: 7,0 %, mezőgazdaságban dolgozók aránya: 7%, iparban dolgozók aránya: 37%, szolgáltató iparban dolgozók aránya: 56%, mezőgazdaságból származó állami bevétel: 2%, iparból származó állami bevétel: 35%, szolgáltató iparból származó állami bevétel: 62%. Szántóföld aránya: 17%, legelők aránya: 24%, erdőségek aránya: 39%  Természeti kincsek: vasérc, kőolaj, fa, magnezit, grafit, szén, lignit, rézérc, vízenergia.  Nagyobb csővezetékek: nyersolaj (554 km), kőolaj (171 km), földgáz (2611 km).

Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) elődjét 1848 novemberében alapították az osztrák cégek az állammal szembeni közös szakmai érdekeik érvényesítésére. Az új szervezet a kötelező tagságon alapult. Az akkor vállalt feladatokat az elmúlt másfél évszázad alatt gyakorlatilag változatlan alapelvekkel következetesen, a szolgáltatások egyre szélesebb palettájával, a tag-vállalkozások számára immár nélkülözhetetlenné válva teljesítik. A Kamara aktív résztvevője az osztrák közéletnek, s igen komolyan veszi a társadalom iránti elkötelezettségét. A szakmai kamarák alapelve: a gazdaságban nagyobb részarányt kell a magán vállalkozásoknak biztosítani, csökkentve az állam szerepét, másrészt a legjobb hatásfok a szakmai és regionális érdekek tökéletes koordinációjával érhető el. Minél több az új vállalkozás, annál jobban érvényesíthető a közös érdek. Központi törekvés az új cégalapítások ösztönzése, a telephely-jelleg erősítése, a harc az ezt akadályozó tényezők – ha kell, az állam – ellen. A vállalkozások Ausztriában – s ezt az újabb és újabb szavazások támasztják alá – fontosnak tartják a kamarákat, nincs kifogásuk a kötelező tagság ellen, igaz, némi járulékcsökkentést elviselnének.

A WKÖ ma is a kötelező tagság talaján áll, minden Ausztriában bejegyzett cég, minden vállalkozó automatikusan tag. A szövetségi berendezkedésű Ausztriában minden tartománynak külön kamarája van: felettük áll a tizedik, a szövetségi, bécsi székhellyel. A 10 kamara tovább tagozódik szakmai kamarákra, amelyek aztán különféle országos szövetségeket hoznak létre. Jelenleg 1005 autonóm testület tartozik a szövetségi kamara fennhatósága alá. Csak az ipar területén 21 szakszövetség van. Ezen felül a kamara 89 külföldi képviseletet tart fenn a tagok külföldi tevékenységének segítésére. A kamarai szervezetek alkalmazottainak száma 17 ezer. Mindezen tekintélyes feladatkör ellátásához a kamara évi több mint 600 millió eurós költségvetéssel gazdálkodik. Ennek nagy részét teszi ki a kötelező tagsági díj, a fennmaradó részt fizető szolgáltatásokból, elsősorban tanfolyamok rendezéséből gazdálkodják ki.

A tagsági díj három tételből áll: a cégek adózás előtti nyereségük 3,9 ezrelékét fizetik be, az egyes tagok bérköltségüknek – tartományonként eltérő – legfeljebb 0,53 százalékát, amiből 0,21 százalék automatikusan a szövetségi kamarát gazdagítja, a többi marad a tartománynál, s végül a szakmai kamarák maguk szabják meg tagjaik külön hozzájárulását. Itt is van plafon, amely a bérköltségek 0,15 százaléka. A tagok tartományi kamarájuknak fizetnek. Bécsben az adózás előtti nyereség 0,53 %-át, Vorarlbergben csak 0,45 %-ot. A tagsági díjat a tagoknak a társadalombiztosítással együtt kell befizetniük. Eltérő a kamarák gazdaságossága is: e tekintetben Tirol vezet, ahol minden egyes fizetett kamarai munkatársra 150 tag jut – szemben a bécsi 113-al, illetve a felső-ausztriai 100-zal.

Hivatalos nyelv: német, írástudók aránya: 99%.

Népesség: 7 915 000 fő, lakosság nemzetiségi összetétele: osztrák (91,1%), horvát, szlovén, magyar, török. Népsűrűség: 94,4 fő/Km2, városban lakók aránya: 55 %, népesség változása évente: +1,1 %, születések évente: 12 ezer fő, halálozások évente: 12 ezer fő, egy nőre eső gyermekek száma: 2 gyermek, átlag életkor a férfiaknál: 72 év, átlag életkor a nőknél: 79 év, lakosság koraránya: 14 év alatti: 17%, 15-59 éves: 62%, 60 év feletti: 20%. Egy orvosra jutó személyek száma: 230 fő

Oktatási ráfordítás: a GDP 5,4%-a, hadi ráfordítás: a GDP 0,9%-a

Vallási összetétel: katolikus (84,4%), protestáns (5,7%), egyéb (9,5%)

Részletek

Ausztria irodalmának kiemelkedő alakjai: F. Grillparzer, J. N. Nestroy, H. von Hofmannsthal, R. M. Rilke, F. Kaffka, R. Werfel, T. Zweig, R. Musil. A 18. században Bécs a zenei élet központja volt. Olyan híres zeneszerzőket adott a világnak mint W. A. Mozart, J. Haydn, L. van Beethoven, F Schubert. Innen indult világhódító útjára a keringő, id. és ifj. J. Strauss zenéjével. Itt talált otthont a 19. században az operett, jeles képviselői: F. von Suppé, ifj. J. Strauss, K. Millöcker, O. Strauss.

  

 

 

Események, rendezvények, ünnepek

 

Dolgozni, vállalkozni, élni Ausztriában

 

Ausztria telefonkönyve

 

Bécsi vendégkönyv

 

 

Szárnyashajóval

Bécsbe

 

 

Senki nem tökéletes, a napnak is megvannak a maga foltjai.

Osztrák közmondás

Népek bölcsességei

 

 

 

 

Ki mit tud?

Te is oszd meg a Változó Világ közösségi terében, mit tudsz, mihez értesz, mit kínász!

 

 

 

A térkép kicsinyíthető, nagyítható, elcsúsztatható minden irányban.

Ha nem talál vissza, nyomja meg a böngésző Frissítés-gombját.

 
Ausztria és az Európai Unió

   

 

  

 

 

 

  

 

 

1949

1970

1980

2008

Az év könyve

 

 

 

 

X

Hirdetés X

 

 

   
Ausztria és a világ
 

 

Üdvözöljük Ausztriában!

 

Külügy-minisztérium

 

 

Az osztrák törvényhozás ünnepi ülése egyúttal a jubileumi esztendő nyitánya volt. 2005-ben a második világháború befejezésének 60., az államszerződés megkötésének, s ezzel a külföldi csapatok kivonásának 50., Ausztria EU-tagságának 10. évfordulóját ünneplik. Mindehhez kapcsolódik a II. Osztrák Köztársaság 60. születésnapja, az újjászervezett osztrák hadsereg fennállásának 50. évfordulója, de lesz alkalom megemlékezni az Operaház és a Burgszínház újjáépítésének évfordulójáról. Az ünnepi esztendő egyik kiemelkedő eseménye a négy aláíró ország – Egyesült Államok, Nagy Britannia, Franciaország és a Szovjetunió utódállamaként Oroszország – külügyminisztereinek bécsi csúcstalálkozója 2005. május 15-én, az eredeti helyszínen, a Belvedere Márványtermében, de megannyi kulturális programot is a megemlékezésnek szentelnek.

 

Magyarul

Ausztria

Németül

Österreich

Dánul

Østrig

Hollandul

Oostenrijk

Angolul

Austria

Finnül

Itävalta

Franciául

Autriche

Görögül

Αυστρία

Olaszul

Austria

Portugálul

Áustria

Spanyolul

Austria

Svédül

Österrike

Lengyelül

Austria

Bolgárul

Австрия

Oroszul

Австрия

 

 

 

Országjel (gépkocsikon):

A

Országjel (olimpiákon):

AUT

Valuta:

euró

jele:

EUR

Telefonkörzet:

43

Internet:

.at

   
Ausztria és Magyarország
 

   

 

2005-ben Magyarország tölti be a Nemzetközi Duna Bizottság ((ICPDR) elnöki tisztét.  Öri István, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium államtitkára január 18.-án Bécsben, az ICPDR székhelyén vette át a Duna-medencével kapcsolatos tevékenység koordinációjában fontos szerepet játszó szervezet elnöki tisztét.

A magyar-osztrák diplomáciai kapcsolatok követi szintű felvételére 1947. március 14-én, a kapcsolatok nagyköveti szintre való emelésére 1964. november 1-én került sor. Az Osztrák Köztársaságban bécsi nagykövetségünk mellett nyolc tartományban működik magyar tiszteletbeli konzulátus.

Felső szintű látogatások: Göncz Árpád köztársasági elnök 1995-ös hivatalos bécsi látogatását Thomas Klestil, osztrák államfő 1999. szeptember 14-15-én viszonozta. Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos munkatalálkozó keretében több ízben találkozott Viktor Klima osztrák kancellárral. Az Országgyűlés elnöke, dr. Áder János meghívására 1999. március 5-6-án Budapestre látogatott Heinz Fischer osztrák parlamenti elnök. Martonyi János külügyminiszter 1998. június 15-én Budapesten folytatott konzultációt az osztrák EU-elnökséget képviselő Wolfgang Schüssel alkancellár- külügyminiszterrel; a két politikus nem-hivatalos formában is számos alkalommal találkozott egymással, bilaterális keretek között legutóbb az 1999. március 9-én Eisenstadt-ban (Kismartonban) megrendezett EU-fórumon.

Gazdasági-kereskedelmi kapcsolataink: Ausztria második legnagyobb kereskedelmi partnerünk. Részesedése külkereskedelmi forgalmunkban az elmúlt 5 év során stabil maradt, mind az exportban, mind az importban 10% körül mozgott. Magyarország Ausztria számára 1997-ben a harmadik legnagyobb felvevőpiaccá vált, 1998-ban pedig a negyedik helyet foglalta el. Az áruforgalom az előző évhez hasonlóan 1998-ban is rekordszintet ért el (4,9 mrd. USD, +11%), exportunk és importunk közel azonos bővülése (2,445 mrd. USD, +11,8%, illetve 2,469 Mrd. USD, +10,1) mellett. Az áruforgalom passzív egyenlege (-23,7 millió USD) a néhány évvel előttinek töredéke. A legdinamikusabban továbbra is gépi kivitelünk növekedett, amely a forgalomnak több mint felét adta. A magyar-osztrák forgalom növekedéséhez meghatározóan járulnak hozzá a nyugat-európai (elsősorban német) és kisebb részben amerikai cégek osztrák leányvállalataitól kiinduló és oda irányuló szállítások. A Magyarországon befektetett osztrák tőke nagysága kb. 2,5 Mrd USD, ezzel Ausztria a harmadik legnagyobb befektető hazánkban. A legnagyobb befektetők a Julius Meinl (kereskedelem), a Prinzhorn csoport (papíripar), a VOEST-Alpine (kohászat). Az osztrák (rész)tulajdonú vállalatok száma meghaladja az 5700-at.

Fontosabb kétoldalú egyezmények: A beruházások védelméről szóló 1975. február 25-én, és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló 1988. május 26-án aláírt megállapodás, a vízumkényszer megszüntetéséről szóló és 1978. július 5-én aláírt és 1997. április 17-én módosított egyezmény, a gazdasági, mezőgazdasági, ipari, műszaki és technológiai együttműködésről szóló, 1995. szeptember 19-én aláírt kormányközi megállapodás, az 1998. április 1-jén hatályba lépett ingázói egyezmény, valamint a szociális biztonságról szóló, 1999. március 31-én aláírt megállapodás.

Magyarország az alábbi, az osztrák relációt érintő regionális együttműködés, illetve program résztvevője: KEK, magyar-osztrák-szlovák háromoldalú együttműködés, CENCOOP, az Alpok-Adria Munkaközösség, magyar-osztrák kétoldalú INTERREG-PHARE CBC program, Nyugat-Pannónia Eurégió. Az EU keleti kibővítésétől tartó osztrák határ menti tartományok vezetésével 1998 elején indult meg a felsőszintű politikai párbeszéd.

 

 

 

 

X

Hirdetés X

 

 

   
Utazás Ausztriába
 

 

Térkép

Utazási Útmutató és Címtár

 

Bécsi szállodák

 

 

 

 

Ausztriát szívesen keresik fel a turisták, bevételeinek jelentős részét képezi az idegenforgalom. Építészeti látványosságai a gótikus, a barokk, a klasszicista, neogótikus stílust képviselik. A volt Császárváros, a kiváló síparadicsomok, a gyógyüdülők egyaránt vonzzák a turistákat.  

Magyar állampolgárok Ausztriában 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül.

 

Ingyenes útvonaltervező program!

 

Az osztrák ÖAMTC autóklub tesztelte az interneten ingyenesen hozzáférhető útvonaltervező szolgáltatásokat. A nyertes - 12 program közül - a német Reiseplanung lett. Az útvonalterv és a változtathat léptékű térkép - akár kinyomtatva - nagy segítség a hosszabb európai autós túrákon. Az egyes autópálya-csomópontok, elágazások részleteit is feltünteti a program. Az útvonalajánlat néha még a gyakorlott autóst is meglepi - hiszen előfordul, hogy a megszokottól eltérő, gyorsabb alternatívát kínál. Az útvonaltervezés segítségével időt és üzemanyagot takaríthatunk meg.

A szolgáltatás a http://www.reiseplanung.de/index.jsp oldalon érhető el.

A németül nem értők számára néhány alapvető információ: A főoldalon keressük meg a Quickroute rovatot. A Start felirat melletti legördülő menüből válasszuk ki az indulási országot, a Plz irányítószámot jelent, az Ort rovatba pedig írjuk be az indulási helység nevét. A Ziel rovatokba ugyanezt tegyük meg a célállomás adataival is. Kattintsunk a kék Go gombra.

A program valószínűleg további pontosítást kér - a felkínált lehetőségek közül válasszuk ki a szándékainknak leginkább megfelelőt, majd kattintsunk a Route berechnen feliratra.

Ezután jelenik meg a részletes útvonalterv. Az egyes pontok baloldalán lévő számozott tárcsákra vagy a Karte feliratra kattintva megjelenik az adott csomópont részletes rajza - ez nagy segítség egy esetleg bonyolult helyzetben a helyes választáshoz. A lista feletti Routenübersicht feliratra kattintva megjelenik az útvonal térképe, az ábra fölötti sávokra kattintva változtathatjuk a léptéket. Külön - ugyancsak változtatható léptékű - térképet kaphatunk az indulási területről a Startgebiet feliratra kattintva, a Zielgebiet értelemszerűen a célterületet jelenti.

A rendszer így is praktikusan használható, de ezenkívül még jó néhány ügyes megoldás közül választhatnak azok, akik jártasak a német nyelvben.
  

 
   
Osztrákok Magyarországon
 

 

  

 

 

Ausztria és Magyarország kifejezetten szoros kapcsolatainak köszönhetően számos osztrák intézmény képviselteti magát Magyarországon. Többek között az alábbi osztrák intézményekhez fordulhat:

Osztrák Nagykövetség és Tiszteletbeli Konzulátusok Magyarországon
Osztrák Kulturális Fórum
Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya
Osztrák Intézet
Osztrák Idegenforgalmi Képviselet
 

A Nagykövetség és a Kulturális Fórum címe: 1068 Budapest, Benczúr utca 16.

A Nagykövetség telefonszáma: (+36/1) 479 7010, e-mail: budapest-ob@bmaa.gv.at

A Kulturális Fórum telefonszáma (+36/1) 413 3590, e-mail: budapest-kf@bmaa.gv.at

 

A sajtóban megjelent adatok szerint 76 magyar állampolgárt tartanak fogva osztrák börtönökben. Hazánk az „előkelő” tízedik helyet foglalja el Ausztriában a bűnözők nemzetekre lebontott statisztikájában. A statisztikák tanúsága szerint az osztrákok Magyarországon jóval törvénytisztelőbbek, mint mi náluk. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán a Kisalföld kérdésére elmondták, február elejei állapot szerint hét osztrák ül magyar börtönben, s ezzel Ausztria a 19. helyet foglalja el Magyarországon, már ami az idegen állampolgárságú fogva tartottak számát illeti.

   

 
   
Magyarok Ausztriában
 

 

A bécsi magyar nagykövetség

 

 Magyar iskolák a világon

 

Bécsi magyarok oldala

 

Kisebbségi Útmutató és Címtár

 

 

 

A 2001. évi népszámlálás adatai szerint a környezetben (magánérintkezésben) használt nyelvre vonatkozó kérdés alapján 40.583 személy (25.884 osztrák és 14.699 külföldi állampolgár) jelölte meg a magyart, mint érintkezési nyelvet. Ez a szám a tíz évvel korábbihoz képest 7.124 főnyi, illetve 21,29 %-os növekményt jelent. Az ausztriai magyar szervezetek becslése szerint az országban élő és önmagukat magyarnak vagy magyar származásúnak valló személyek száma 60–70 ezer fő is lehet. A 2001-ben mért növekmény elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben lezajlott magyarországi változások következtében az ausztriai magyarok politikai megfontolásokra való tekintet nélkül vállalhatják származásukat. A zöm elsősorban Bécsben és környékén, más nagyvárosokban (Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck), továbbá az ország egyéb településein szétszórtan él, és eredetét tekintve két fő csoportra osztható. Az egyik a burgenlandi „őshonos” népcsoport, amely az 1920. évi trianoni békeszerződés, valamint az annak területi rendelkezéseit korrigáló Sopron-környéki népszavazás alapján került osztrák fennhatóság alá, míg a másik a különböző időszakokban kitelepült vagy kimenekült, migrációs eredetű szórvány, amely a Kárpát-medencei utódállamokból érkezőkkel szinte a közelmúltig gyarapodott.

Folytatás  

  

 

 

 

 

Ki mit tud Ausztriában?

Te is megoszthatod szolgáltatásaidat!

 

   
Ajánlott irodalom
 

 

A  VÁLTOZÓ VILÁG

köteteinek nagy része megvásárolható az ország két legnagyobb könyvkereskedőjénél online, ingyenes átvétellel az általad kiválasztott könyvesboltban vagy házhozszállítással.

Libri

 

Líra

A kiadónál az összes cím is megrendelhető, akár személyre szabott változatban. Hála a digitális nyomtatásnak, az éppen elfogyott címek is kaphatók rövid határidővel.

Kiadó

 

 

 

 

 

Babits Mihály: Az európai irodalom története, 1943

Erényi Tibor: A forradalom és a reform kérdése Ausztria-Magyarország munkásmozgalmában a századfordulón, 1975.

Kerekes Lajos: Ausztria története, 1966.

Mitrofanov N. M.: Ausztria 1918-1938 között, 1952.

Pethő Tibor, Szombathy Viktor: Ausztria, 1971.

Pevsner, Nikolaus: Az európai építészet története, 1972

 

 

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

A közkönyvtárak

A szakkönyvtárak

Az iskola-könyvtárak

Könyvesboltok

Könyvszigetek

Könyvesfalu

 

   

Fontos a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

 

 

 

 

   

 

   
         

 

 

A 20 éves VÁLTOZÓ VILÁG könyvsorozatban eddig 77 magyar és 8 idegen nyelvű kötet jelent meg.

A könyv világában ez hosszú időszak, hosszú címlista, figyelemre méltó, szép eredmény! Igen, a könyv világában ez szép eredmény, de jellemző hátránya a hasonló sorozatoknak, hogy régebbi kötetei egyre nehezebben beszerezhetők...

A VÁLTOZÓ VILÁG esetében ettől többé ne tartsunk, mert a sorozat minden kötete kapható, vagy rövid határidővel megrendelhető, most már nem csak könyv alakban, hanem elektronikusan is!

Könyvrendelés

Olvasó világ

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

Közkönyvtárak

Iskolakönyvtárak

Könyvesboltok

Szabad könyvpolc

Könyvszigetek

Könyvesfalu

Egyedülálló:

egyedi, személyre szabott változat!

A sorozat kötetei igényelhetők egyedi, személyre szabott változatban. Erre számtalan megoldás lehetséges. Az egyik legegyszerűbb - szinte költségmentes - megoldás az, amikor az igénylő biztosítja a belső (B2) borító anyagát.

A személyre szabás csodás módon növeli a kötet érzelmi hatását és értékét, rendhagyó és időtálló ajándékká is teszi.

Érdemes tájékozódni!

 

 

 

X

Hirdetés X

 

Kihívások? Nagy tervek? Kockázatok? Fejlesztés? Pályázat? Befektetés? Válságmenedzselés? Stratégiatervezés?

Alapozd a sikert dinamikus modellel!

Ha ide kattintasz, Solipolis lakossága gyarapszik. Idővel ez emelheti a munkanélküliséget. De ha most ide klikkelsz, bővül Solipolis gazdasága, csökken a munkanélküliség. Csakhogy elégtelen lesz a tömegközlekedés. Persze, erre is van megoldás: kattints ide.

A játék szórakoztató dolog, de ha komoly a feladat, keresd meg a Változó Világ modellező műhelyét!

A sorozat katalógusából kiválaszthatod, és akár személyre szabott vagy céges kivitelben megrendelheted:

  SAJÁT VÁLTOZÓ VILÁG-KÖTET

Főleg budapesti cégek, szervezetek, intézmények részére:

ÚTMUTATÓ ÉS CÍMTÁR 

Cégek, szervezetek, intézmények részére:

  SAJÁT ÉVKÖNYV

Magánszemélyek, cégek, szervezetek, intézmények részére:

SAJÁT NAPTÁR 

(1, 12 vagy 365 lapos is, idézetekkel!)

Mindenféle papíralapú vagy elektronikus kiadvány elkészítéséhez  – évtizedes tapasztalatok, meggyőző referenciák birtokában – készséggel biztosítjuk professzionális szolgáltatásainkat

Kiadói szolgáltatások

Változó Világ Közösségi Tér

Első lépés: regisztrálj!

Második lépés:

foglald el saját birtokodat!

Harmadik lépés:

ismerd meg birtokodat!

 

X

Hirdetés X

 

 

 

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

TREND-VÁLTÓ

1992 óta

ÉRTÉK-REND

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

EMBERHIT

ÉLETÚTMUTATÓ

Változó Világ Mozgalom

 

 

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

Változó Világ, 2023