VÁLTOZÓ VILÁG

VV EXTRA

MÉG TUDÁS

EMBER

KÖZÖSSÉG

VVM

 

A mai nap, részletesen  

Támogatásod?

Számít!

 

Mozgás és egészség

Történelem | Jog | Életmód | Földrajz | Kultúra | Egészség | Gazdaság | Politika | Mesterségek | Tudományok

 

Egyéni keresés

 

A testnek legyen ereje, hogy a léleknek engedelmeskedhessék. A jó szolgának erősnek kell lennie. Minél gyengébb a test, annál többet parancsol, minél erősebb, annál engedelmesebb.

Rousseau

A világ bölcsessége :: A népek bölcsessége :: A világ bölcselői

VÁLTOZÓ VILÁG

8.

MOZGÁS ÉS EGÉSZSÉG

HUNGAROFIT: Mérd magad!

Írta Fehérné Dr. Mérey Ildikó

A könyv

Részlet a könyvből

Magazin

 

A Változó Világ

a YouTube-on,

a Facebookon,

a Pinterest-en.

VVM-blog

Emberhit

Csetlő-napló

Beszélgetések az Új Kertben

PRIMAX

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Fittségi Útmutató és Címtár

 

 

Egészség és életmód

 

Régóta foglalkoztatja a tudósokat, hogy az ember genetikai adottságai alapján milyen életkort érhet el. A kor előrehaladtával - minden ártó behatás nélkül is - a sejteket különféle károsodások érik, így a szövetek és a szervek nagy része sorvadni, illetve zsugorodni kezd. Ennek ellenére sokan csaknem biztosra veszik, hogy akár 120 évig is elélhetnénk (a Biblia szerint is).

Igen sok emberben felvetődik a kérdés: jó lenne ez neki? Kinek van erre szüksége? A válaszok nem egyértelműek. Tapasztalataim szerint a 30 évesek általában azt mondják, hogy még egészségesen, alkotóképesen, jó kondícióban, a közvetlen környezetükben élők szeretetével övezve sem kívánják ezt a a magas kort megélni. A legtöbb ember még 40 évesen is úgy gondolkodik, hogy ha öregkorára megroggyan, beteges lesz, esetleg magatehetetlenné válik, akkor nem szeretne hosszú ideig a környezete számára kellemetlenséget, gondot okozni, hiszen ő annál jobban szereti őket, mint hogy teherként éljen a nyakukon.

Egy 10 éves, sőt még egy 20 éves szemével is a 30-40 éves ember már öregnek tűnik, annak ellenére, hogy az egyén talán még semmilyen lényeges külső vagy belső változást nem észlel a 25 éves énjéhez képest. Az ember általában 50-60 évesen, nyugdíjba menetele körül veszi csak észre, hogy egy kicsit eljárt felette az idő. Nemritkán ekkor tudatosul benne az, hogy eddigi életét csak végigküzdötte, hol ezért, hol azért, okkal vagy ok nélkül. A végeredmény szinte mindig ugyanaz, egy kicsit megsavanyodott, már játszani sem tudó emberré vált.

Igazán boldogan pedig alig élt, annak ellenére, hogy komoly, tartós betegség - ami a boldogság egyetlen valódi, elfogadható akadályozója - még nem érte. Ekkor kezd igazán ragaszkodni az életéhez (az anyagiak már másodlagosnak tűnnek, vagy olyankor, amikor - még fiatalon - súlyos betegségen esik át, és megcsapja a halál szele. A halállal kapcsolatos súlyos lelki megrázkódtatások hatására, sokszor nem is kényszerből, hanem inkább élete meghosszabbítását remélve, áttér egy egészségesebb életvitelre. Általában ehhez ekkor már mindenkinek sikerül megtalálni a neki legjobban megfelelő módszert, és azt következetesen végig is csinálja. Egészsége érdekében hajlandó betartani akár a legszigorúbb diétákat, az új életvitelhez kapott hasznos, vagy akár csak annak vélt egyetlen jó tanácsot, receptet. Képes leszokni a különféle káros szenvedélyeiről, a rendszeres mozgás, testedzés elkezdésétől sem idengenkedik. Hogy ezt félelem, bölcsesség, élettapasztalat váltja-e ki, vagy más, mindegy, a lényeg az, hogy jobban odafigyel másokra és önmagára is nagyobb akaraterővel, mint élete folyamán bármikor, jókedvvel, érdeklődő várakozással, reménykedve hozzákezd körülményeinek, lehetőségeinek legmegfelelőbb egészséges életmód kialakításához.

 

 

 

25 év!

A legszebb

A legédesebb

A legizgalmasabb

A Nagy Év könyve

Segíthetünk?

Falum követe

 

 

KVÍZ

Sport

 

 

 

X

Hirdetés X

 

 

 

 

 

A 20 éves VÁLTOZÓ VILÁG könyvsorozatban eddig 77 magyar és 8 idegen nyelvű kötet jelent meg.

A könyv világában ez hosszú időszak, hosszú címlista, figyelemre méltó, szép eredmény! Igen, a könyv világában ez szép eredmény, de jellemző hátránya a hasonló sorozatoknak, hogy régebbi kötetei egyre nehezebben beszerezhetők...

A VÁLTOZÓ VILÁG esetében ettől többé ne tartsunk, mert a sorozat minden kötete kapható, vagy rövid határidővel megrendelhető, most már nem csak könyv alakban, hanem elektronikusan is!

Könyvrendelés

Olvasó világ

Az olvasás

A könyvek

Mutasd meg könyvtáradat...

Közkönyvtárak

Iskolakönyvtárak

Könyvesboltok

Szabad könyvpolc

Könyvszigetek

Könyvesfalu

Egyedülálló:

egyedi, személyre szabott változat!

A sorozat kötetei igényelhetők egyedi, személyre szabott változatban. Erre számtalan megoldás lehetséges. Az egyik legegyszerűbb - szinte költségmentes - megoldás az, amikor az igénylő biztosítja a belső (B2) borító anyagát.

A személyre szabás csodás módon növeli a kötet érzelmi hatását és értékét, rendhagyó és időtálló ajándékká is teszi.

Érdemes tájékozódni!

 

 

 

X

Hirdetés X

 

– ...Ha a háború véget ért, talán hasznára lehetünk a világnak.

– Valóban azt gondolják, hogy akkor hallgatni fognak magukra?

– Ha nem: tovább várunk. Átadjuk a fejünkben őrzött könyveket gyermekeinknek, s majd ők várnak tovább... De nem kényszeríthetjük az embereket arra, hogy meghallgassanak. Maguknak kell rájönniük, ha majd egyszer elkezdenek gondolkodni, s kérdéseket tesznek fel: miért is robbant fel a világ alattuk? Egyszer csak eljön az ideje.

– Hányan vannak maguk?

– Sok ezren az elhagyott utak és sínek mentén....

Folytatás 

Figyeld a Változó Világ Mozgalom blogját !

Változó Világ Közösségi Tér

Első lépés: regisztrálj!

Második lépés:

foglald el saját birtokodat!

Harmadik lépés:

ismerd meg birtokodat!

 

X

Hirdetés X

 

 

 

 

  

 

 

CHANGING WORLD | LE MONDE CHANGEANT | СВЕТЪТ В ПРОМЯНА

Flag Counter

2010. június 20-én telepítve.

  

Kezdő oldal

Olvasószolgálat

Médiaajánlat

Impresszum

Parvis

Teszteld internetkapcsolatod sebességét!

 

 

VÁLTOZÓ VILÁG

1995 óta

EMBERHIT

2001 óta

ÚTMUTATÓ

1991 óta

VVM

1992 óta

MOST, VALAMIKOR

Az idők kezdete óta

APEVA

Az idők kezdete óta

 

© Változó Világ, 2023